Ηράκλειο: 26oC

Ραγού μανιταριών

17.03.2024, 0:53

Φτιάχνουμε υπέροχο ραγού μανιταριών

Xρησιμοποιούμε αποξηραμένα και φρέσκα μανιτάρια και τα συνοδεύουμε ωραία ένα κρέας ή πουλερικό.

Η διαδικασία για ένα φανταστικό ραγού μανιταριών 

Βήμα 1

Βάζουμε τα αποξηραμένα μανιτάρια σε ένα μπολ με βραστό νερό. Τα αφήνουμε για περίπου 15΄-20΄ μέχρι να φουσκώσουν και να μαλακώσουν. Στη συνέχεια τα σουρώνουμε και κρατάμε το νερό που μούλιασαν.

Βήμα 2

Καθαρίζουμε τα φρέσκα μανιτάρια χρησιμοποιώντας μια νωπή πετσέτα ή αφαιρούμε το δέρμα τους με τη βοήθεια ενός μικρού μαχαιριού. Τα κόβουμε σε φέτες.

Βήμα 3

Βάζουμε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι στη φωτιά και όταν ζεσταθεί καλά ρίχνουμε το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το σκόρδο και τις πιπεριές και τα σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Ρίχνουμε τα φρέσκα μανιτάρια και ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα, μαγειρεύοντας μέχρι να μαραθούν και να εξατμιστούν τα υγρά που θα βγάλουν.

Βήμα 4

Ρίχνουμε το αλεύρι, ανακατεύουμε καλά και σβήνουμε με το κόκκινο κρασί. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε τα μανιτάρια που μούλιασαν στο νερό και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας για λίγα λεπτά. Προσθέτουμε το νερό τους που κρατήσαμε, αλάτι, πιπέρι, τον πελτέ ντομάτας και τα φύλλα δάφνης. Μόλις πάρουν μια βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο και μαγειρεύουμε για περίπου 20΄-25΄, μέχρι να δημιουργηθεί μια παχύρρευστη σάλτσα.

Βήμα 5

Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά και προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, το σχοινόπρασο και τη ρίγανη, ανακατεύουμε και σερβίρουμε σε μια βαθιά πιατέλα πλάι σε ένα ψητό κατσικάκι ή στη γαλοπούλα μας.

Υλικά

Μερίδες: 4

  • 200 γρ. μείγμα από αποξηραμένα μανιτάρια (πορτσίνι & σιτάκε)
  • 700 γρ. φρέσκα λευκά μανιτάρια
  • 5 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 1 κόκκινη πιπεριά, σε κυβάκια
  • 1 κίτρινη πιπεριά, σε κυβάκια
  • 1 κουτ. σούπας αλεύρι
  • 200 ml κόκκινο ξηρό κρασί
  • 1 κουτ. γλυκού πελτέ ντομάτας
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 3 κουτ. σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σούπας σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή
  • αλάτι, μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Styling: Κ. Λυκουρέση – Φωτογραφία: Studio M.com

πηγή: olivemagazine.gr

Διαβάστε επίσης:

Κάνιε Γουέστ – Κιμ Καρντάσιαν: Προβλήματα με την ανατροφή των παιδιών τους

Τέιλορ Σουίφτ: Ακαδημαϊκοί ερεύνησαν την αλλαγή της προφοράς της

Ασταμάτητη η Τέιλορ Σουίφτ: Στην κορυφή των παγκόσμιων πωλήσεων για 4η φορά

πριν από 1 λεπτό
Ηράκλειο

Πένθος στο Ηράκλειο: Έφυγε από τη ζωή ο Βαγγέλης Μαρκάκης – Σήμερα η κηδεία του

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 7 λεπτά
Ελλάδα

ΟΛΜΕ: Επιστροφή στα σχολεία με τρίωρες στάσεις εργασίας για 2 μήνες!

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 12 λεπτά
Ηράκλειο

Νέα τραγωδία στην άσφαλτο της Κρήτης: Νεκρή 23χρονη σε τροχαίο στα Μάλια

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 14 λεπτά
Κόσμος

11 Σεπτεμβρίου – Δίδυμοι Πύργοι: Η τρομοκρατία που στιγμάτισε τον πλανήτη

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 22 λεπτά
Ελλάδα

Άγρια συμπλοκή στη Λάρισα: Έβγαλε μαχαίρι και τον τραυμάτισε – Δείτε εικόνες

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 25 λεπτά
Ελλάδα

Ιπποκράτειο νοσοκομείο: Οι απαιτήσεις του γνωστού καρδιοχειρουργού που πιάστηκε με «φακελάκι»

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 30 λεπτά
Οικονομία

Ποιους ασφαλισμένους συμφέρει να βγουν τώρα στη σύνταξη

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 35 λεπτά
Ελλάδα

Ξεσπά ο πατέρας της 19χρονης Κάτιας που σκοτώθηκε σε τροχαίο: «Να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι»

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 43 λεπτά
Ελλάδα

Κραυγές πόνου και σειρήνες: Η ΔΙΑΣ έσωσε έγκυο σε κρίσιμη κατάσταση – Δείτε βίντεο

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 54 λεπτά
Ελλάδα

Φόβος και τρόμος 19χρονος «ποντικός»: Σε ένα μήνα είχε ανοίξει 13 εξοχικά και καταλύματα – Αυτοκίνητα, μετρητά και κοσμήματα στη λεία του

Διαβάστε περισσότερα