Ηράκλειο: 16oC
Επόμενο Δελτίο ειδήσεων σε
ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ
Επόμενο Δελτίο ειδήσεων σε

Ρέθυμνο: Εργατικό ατύχημα με ένα νεκρό

17.10.2023, 10:11

Τι δήλωσε το Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου για τον θάνατο

Τραγικό θάνατο βρήκε ένας 42χρονος, το μεσημέρι της Κυριακής (14/10), στην περιοχή του Γάλλου στο Ρέθυμνο. Ο 42χρονος, αλβανικής καταγωγής, έχασε την ζωή του κατά την διάρκεια της εργασίας του, καθώς ήταν χειριστής χωματουργικού μηχανήματος.

Ο άτυχος άνδρας, έχασε τον έλεγχο του οχήματος κι καταπλακώθηκε από τον εκσκαφέα. Στο σημείο κλήθηκαν όχημα του ΕΚΑΒ κι δυο πυροσβεστικά με 8 άνδρες, οι οποίοι κατάφεραν να απεγκλωβίσουν τον 42χρονο χωρίς τις αισθήσεις του. Ο εργαζόμενος μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου, όπου διαπιστώθηκε κι ο θάνατός του.

Το Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου σε ανακοίνωσή του, αναφέρει το πρόβλημα της έλλειψης της απαραίτητης άδειας χειριστή μηχανήματος έργου που έπρεπε να κατέχει ο άτυχος πατέρας τεσσάρων παιδιών που καταπλακώθηκε, καθώς κι την ανάγκη να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα προς αποφυγή τέτοιων συμβάντων.

«Ακόμα ένα εργατικό ατύχημα συνέβη σε εργολαβία στην περιοχή του Γάλλου, με θύμα έναν εργάτη πατέρα μικρών παιδιών. Έπειτα από επαφές του Κέντρου μας με το αρμόδιο τμήμα της Επιθεώρησης Εργασίας το οποίο ήρθε για αυτοψία στο χώρο του ατυχήματος, πληροφορηθήκαμε ότι ο άτυχος συνάδελφος δεν ήταν κάτοχος της απαραίτητης άδειας χειριστή που χρειάζεται το μηχάνημα έργου του μικρού εκσκαφέα. Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ρεθύμνου για μία ακόμη φορά, δηλώνει ότι η Νομοθεσία στα θέματα Υγιεινής και Ασφάλειας στην Εργασία θα πρέπει να τηρείται απαρέγκλιτα, να λαμβάνονται όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας και να ενισχυθεί επιτέλους το Σ.ΕΠ.Ε., προκειμένου να υπάρχουν ασφαλείς συνθήκες εργασίας για όλους τους συναδέλφους.

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ρεθύμνου εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του αδικοχαμένου συναδέλφου και προσβλέπει στην άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης και στην απόδοση ευθυνών, εκφράζοντας παράλληλα την επιτακτική ανάγκη να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα ώστε να σταματήσουν να συμβαίνουν τέτοια τραγικά γεγονότα», δήλωσε το ΕΚΡ.