Ηράκλειο: 16oC
Επόμενο Δελτίο ειδήσεων σε
ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ
Επόμενο Δελτίο ειδήσεων σε

Κρήτη: Αύριο ο Πανελλήνιος διαγωνισμός ρομποτικής

10.02.2024, 20:18

Το Πρωτάθλημα απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 9-18 και σε νέους 18-25 ετών

Ο Ελληνικός Οργανισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής «HΕRO» και το Εκπαιδευτήριο «Μικρόκοσμος» συνδιοργανώνουν το 2ο Περιφερειακό Πρωτάθλημα του Πανελλήνιου Ρομποτικής «Unknown Mission League» στην Περιφέρεια Κρήτης.

Ο Διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί ταυτόχρονα σε 9 Περιφέρειες όλης της χώρας και 6 νικήτριες ομάδες από κάθε ηλικιακή κατηγορία διεκδικούν το εισιτήριο για τον Παγκόσμιο Διαγωνισμό FIRA ROBOWORLD CUP ο οποίος θα διεξαχθεί στην Βραζιλία τον Αύγουστο του 2024, ενώ 6 επιπλέον ομάδες ανά ηλικιακή κατηγορία διεκδικούν την πρόκριση στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό ROBOTCHALLENGE ο οποίος θα διεξαχθεί στο Πεκίνο τον Αύγουστο του 2024.

Παράλληλα θα βραβευτούν σε κάθε Περιφέρεια οι 3 πρώτες ανά ηλικιακή κατηγορία ομάδες.

Οι διαγωνιζόμενοι καλούνται να επιλύσουν μια άγνωστη αποστολή η οποία τους ανακοινώνεται την ημέρα του διαγωνισμού και η οποία συνδυάζει το steam, την εκπαιδευτική ρομποτική και τον προγραμματισμό.

Το Πρωτάθλημα απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 9-18 και σε νέους 18-25 ετών και για την Περιφέρεια Κρήτης θα λάβει χώρα στο 14ο Δημοτικό Σχολείο Ρεθύμνου, αύριο Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2024, με έναρξη στις 9:30 π.μ.

Το Πρωτάθλημα αποτελεί πλατφόρμα ενθάρρυνσης της Εκπαιδευτικής Ρομποτικής στην πόλη, προσφέροντας στους νέους την ευκαιρία να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους στον τομέα της ρομποτικής και της τεχνολογίας. Με τη στήριξη της τοπικής κοινότητας, αναμένουμε μια ημέρα γεμάτη δημιουργικότητα, ανταγωνισμό και καινοτομία.