Ηράκλειο: 35oC
Επόμενο Δελτίο ειδήσεων σε
ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ
Επόμενο Δελτίο ειδήσεων σε

Ρέθυμνο: Το πρόγραμμα εορτασμού για την 25η Μαρτίου 2024

18.03.2024, 5:00

Δείτε αναλυτικά

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων εορτασμού της 25ης Μαρτίου στην Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου. Σύμφωνα με αυτό:

Γενικός σημαιοστολισμός Δημοσίων, Δημοτικών, Ιδιωτικών καταστημάτων και οικιών της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης από την 8η πρωινή ώρα της 22ας Μαρτίου μέχρι και τη Δύση του ηλίου της 25ης Μαρτίου 2024.

Το βράδυ της 22ας και 25ης Μαρτίου, πόλεις και χωριά θα φωταγωγηθούν.

Φωταγώγηση όλων των καταστημάτων του δημοσίου, των Ο.Τ.Α., των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών, κατά τις βραδινές ώρες της 24ης και 25ης Μαρτίου 2024.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22 ΜΑΡΤΙΟΥ 2024

Ώρα 08:00

Επίσημη έπαρση της σημαίας με μέριμνα των τοπικών Μονάδων της 5ης Α/Μ ΤΑΞ στο Ηρώο του Αγνώστου Στρατιώτη.

Ώρα 09:00 Εορταστικές εκδηλώσεις στα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για τη σημασία της Επετείου.

Ώρα 11:30 Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη. Επιμνημόσυνη δέηση. Κατάθεση στεφάνων από εκπροσώπους μαθητών-τριών των σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ρεθύμνης, Προσκόπους, Ελληνίδες Οδηγούς με τη συμμετοχή της Δημοτικής Φιλαρμονικής Ρεθύμνου.

ΔΕΥΤΕΡΑ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ 2024

Ώρα 07:00

Όρθρος – Πανηγυρική Λειτουργία στον εορτάζοντα Ενοριακό Ιερό Ναό της Κυρίας των Αγγέλων, κατά την οποία θα ιερουργήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, κ. Πρόδρομος.

Ώρα 10:45

Προσέλευση Επισήμων και Αρχών στο Μητροπολιτικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου.

Ώρα 11:00

Επίσημη δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου, κατά την οποία θα χοροστατήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, κ. Πρόδρομος.

Εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον κ. Φλουρή Γεώργιο, Διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου Άδελε.

Ώρα 11:30 Προσέλευση Επισήμων και Αρχών στο χώρο του Ηρώου του Αγνώστου Στρατιώτη.

Επιμνημόσυνη δέηση. Κατάθεση στεφάνων. Τήρηση ενός λεπτού σιγής – Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου.

Τα στεφάνια με ευθύνη των φορέων να ευρίσκονται μια ώρα τουλάχιστον νωρίτερα στο χώρο του Ηρώου και να έχει δηλωθεί στον υπεύθυνο τελετάρχη (τηλ.2831343102 κ. Παλτατσίδης Σταύρος) το όνομα του εκπροσώπου του φορέα ή συλλόγου, που θα το καταθέσει το αργότερο έως την 22α Μαρτίου.

Ώρα 11:55 Μετάβαση Επισήμων και Αρχών στο χώρο παρακολούθησης της παρέλασης στην Πλατεία Δημοκρατίας (έναντι Δημαρχείου).

Ώρα 12:00 Παρέλαση στη Λεωφόρο Κουντουριώτη των Τμημάτων Πολιτιστικών φορών, Συλλόγων, μαθητών, σπουδαστών, Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Δήμου Ρεθύμνης.

Ώρα 18:00 Επίσημη υποστολή της σημαίας της πόλης με μέριμνα των τοπικών Μονάδων της 5ης Α/Μ ΤΑΞ στο Ηρώο του Αγνώστου Στρατιώτη

Διαβάστε επίσης:


Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα