Ηράκλειο: 34oC

Ρεβύθια με σπανάκι και πελτέ

01.02.2025, 23:36

Δείτε τη συνταγή 

Τα ρεβύθια αλλιώς, σε μια λαχταριστή συνταγή του Χριστόφορου Πέσκια, με πελτέ και μπόλικο, θρεπτικό σπανάκι.

Υλικά
Μερίδες: 5-6

  • 400 γρ. ρεβύθια, μουλιασμένα σε νερό αποβραδίς
  • 1 κιλό σπανάκι, χοντροκομμένο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 3 ξερά κρεμμύδια, σε ψιλά καρέ
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 1 κουτ. σούπας πελτές ντομάτας
  • 1 μάτσο άνηθος, ψιλοκομμένος
  • 50 ml λευκό ξηρό κρασί
  • ο χυμός από 1/2 λεμόνι
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

  • Για να φτιάξουμε ρεβύθια με σπανάκι και πελτέ αρχικά ρίχνουμε, σε βαθιά κατσαρόλα, τα ρεβύθια, τη δάφνη και νερό τόσο που να τα υπερκαλύπτει κατά 5 εκ.
  • Στη συνέχεια, τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 2 ώρες, μέχρι να μαλακώσουν τα ρεβύθια και να απορροφήσουν το περισσότερο νερό.
  • Ξαφρίζουμε για όσο χρειάζεται.
  • Παράλληλα, σε άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε τη μισή ποσότητα ελαιολάδου σε μέτρια φωτιά.
  • Έπειτα, σοτάρουμε το ξερό και το φρέσκο κρεμμύδι για 3-4 λεπτά.
  • Ρίχνουμε τον ντοματοπελτέ και το κρασί και ανακατεύουμε μέχρι να αναμειχθούν και να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  • Προσθέτουμε το σπανάκι. Μαγειρεύουμε για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να μειωθεί ο όγκος του.
  • Ρίχνουμε τα ρεβύθια με το ζουμί τους, το λεμόνι, αλατοπίπερο και δυναμώνουμε τη φωτιά.
  • Μαγειρεύουμε για περίπου 10 -14 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το σπανάκι και να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά.
  • Ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τον άνηθο, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Πηγή: gastronomos.gr

Advertisment