Ηράκλειο: 25oC

Ριγανάτη τηγανιά-αστραπή με μοσχάρι

29.04.2025, 23:30

Δείτε τη συνταγή 

Το τηγάνι είναι ο σύμμαχός μας στα γρήγορα μαγειρέματα. Ο Χριστόφορος Πέσκιας μας καθοδηγεί για να φτιάξουμε τη ριγανάτη τηγανιά των ονείρων μας σε χρόνο μηδέν.

Υλικά
Μερίδες: 6

  • 800 γρ. μοσχαρίσια σπαλομπριζόλα, χωρίς κόκαλο, σε μπαστουνάκια των 2 εκ.
  • 40 ml ελαιόλαδο
  • 40 ml αγελαδινό βούτυρο
  • 3 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
  • χυμός από 1 λεμόνι
  • 1 κουτ. γλυκού φρέσκα φύλλα ρίγανης
  • 2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο σχοινόπρασο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

  • Για την ριγανάτη τηγανιά-αστραπή με μοσχάρι, ζεσταίνουμε δύο ευρύχωρα αντικολλητικά τηγάνια ταυτόχρονα, στην πιο δυνατή θερμοκρασία, σκέτα, χωρίς λιπαρή ουσία.
  • Όταν κάψουν πολύ καλά, ρίχνουμε στο κάθε σκεύος το μισό λάδι, το μισό βούτυρο, τις μισές λωρίδες μοσχαριού και το μισό σκόρδο.
  • Τηγανίζουμε τα υλικά σε κάθε σκεύος για περίπου 1½ λεπτό, ανακατεύοντας πολύ συχνά, μέχρι το κρέας να ροδίσει παντού, αλλά να μη στεγνώσει.
  • Μοιράζουμε σε κάθε σκεύος τον μισό χυμό λεμονιού και τα σείουμε να απλωθεί παντού.
  • Τέλος, σκορπίζουμε σε κάθε τηγανιά τη ρίγανη, το σχοινόπρασο και αλατοπίπερο, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  • Σερβίρουμε την την ριγανάτη τηγανιά-αστραπή με μοσχάρι αμέσως.

Πηγή: gastronomos.gr

Advertisment

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα