Ηράκλειο: 34oC
Δείτε το τελευταίο Δελτίο ειδήσεων
ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ

Ρωσία: Με απίθανη δικαιολογία δικαστήριο απέρριψε την αγωγή της μητέρας του Ναβάλνι

21.03.2024, 18:25

Για «προσβλητικές διατυπώσεις» κάνει λόγο πρώην σύμβουλος του Ναβάλνι 

Δικαστήριο απέρριψε την αγωγή που είχε καταθέσει η μητέρα του εκλιπόντος αρχηγού της ρωσικής αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι κατά της αποικίας κρατουμένων στον Αρκτικό κύκλο όπου πέθανε, επειδή όπως ισχυρίσθηκε δεν ήταν ο ίδιος ο Ναβάλνι ενάγων, ανέφερε την Πέμπτη στενός συνεργάτης του.

Οπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Ιβάν Ζντάνοφ, πρώην σύμβουλος του Ναβάλνι, είπε ότι το δικαστήριο στην μικρή πόλη Λαμπιτνάνγκι, κοντά στην αποικία κρατουμένων απέρριψε την αγωγή με το επιχείρημα ότι ενάγων έπρεπε να είναι ο ίδιος ο Ναβάλνι.

«Ο Αλεξέι είχε καταθέσει πολλές φορές αγωγές για μη παροχή ιατρικής περίθαλψης στις αποικίες κρατουμένων. Τις απέρριπταν» έγραψε ο Ζντάνοφ σε ανάρτηση του στο Telegram. «Τώρα που τον σκότωσαν, απορρίπτουν την αγωγή της οικογένειας του με προσβλητικές διατυπώσεις».

Η χήρα του Αλεξέι Ναβάλνι, Γιούλια, αναφερόμενη στην απόφαση του δικαστηρίου, δήλωσε ότι το δικαστήριο απέρριψε την αγωγή κατά των φυλακών στις οποίες πέθανε ο σύζυγος της επειδή θα έπρεπε να παρουσιάσουν βίντεο και άλλες πληροφορίες για τις συνθήκες του θανάτου του.

Η Γιούλια Ναβάλναγια, ανέφερε στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Χ, ότι πιστεύει ότι η υπόθεση έκλεισε επειδή οι αρχές των φυλακών θα έπρεπε να παρουσιάσουν λεπτομερείς πληροφορίες για το τι συνέβη στις 16 Φεβρουαρίου, την μέρα δηλαδή που εκλιπών σύζυγός της, ανακοινώθηκε ότι πέθανε.

Η οικογένεια και οι υποστηρικτές του Ναβάλνι κατηγόρησαν τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν ότι έβαλε να τον σκοτώσουν, μια κατηγορία που το Κρεμλίνο απέρριψε με οργή.

Ο Ναβάλνι είχε επιβιώσει μετά από μια δηλητηρίαση με νευροπαραλυτικό παράγοντα της σοβιετικής εποχής στη Ρωσία το 2020 και μετά από χρόνια σκληρής μεταχείρισης στη φυλακή, συμπεριλαμβανομένων μακρών περιόδων απομόνωσης.

Διαβάστε επίσης:

Πούτιν: Είχα συμφωνήσει να ανταλλάξουμε τον Ναβάλνι με Ρώσους κρατούμενους στη Δύση

Ρωσία: Αστυνομικοί συνοδευόμενοι από εθνικιστές συνέλαβαν δύο ΛΟΑΤΚΙ άτομα

ΟΗΕ: Η Ρωσία προσπαθεί να εξαλείψει την «ουκρανική ταυτότητα» στην κατεχόμενη Ουκρανία

Ουκρανία: Ο πόλεμος με τη Ρωσία θα κλιμακωθεί

EE: Οι εκλογές στη Ρωσία έγιναν σε εξαιρετικά καταπιεστικό περιβάλλον