Ηράκλειο: 21oC
Επόμενο Δελτίο ειδήσεων σε
ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ
Επόμενο Δελτίο ειδήσεων σε

Σαλάτα με αμύγδαλα, πρασινάδες και πορτοκάλι

07.05.2024, 2:06

Προσθέτεις καβουρδισμένα αμύγδαλα

Παίρνεις έτοιμα τα σαλατικά, καθαρίζεις το πορτοκάλι, προσθέτεις καβουρδισμένα αμύγδαλα και ένα απίθανο, αρωματικό ντρέσινγκ με εσπεριδοειδή και τζίντζερ και σε ένα τέταρτο έχεις μπροστά σου την πιο ωραία σαλάτα.

Υλικά

  • 150 γρ. αμύγδαλα λευκά, καβουρδισμένα στον φούρνο, στους 170°C για 15 λεπτά, χοντροσπασμένα
  • 220-250 γρ. μαρούλι άισμπεργκ ανάμεικτο με άλλες πρασινάδες για σαλάτα (τα βρίσκουμε όλα έτοιμα για σερβίρισμα, συσκευασμένα, στα σούπερ μάρκετ)
  • τα φύλλα από 8 κλωνάρια φρέσκο κόλιανδρο (ή μαϊντανό, αλλά με άλλο αρωματικό αποτέλεσμα), ψιλοκομμένα
  • οι φέτες από 2 πορτοκάλια, σχολαστικά καθαρισμένες από τις μεμβράνες τους
  • 1 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι

Για το ντρέσινγκ

  • 40 ml ελαιόλαδο
  • 40 ml χυμός πορτοκαλιού
  • 15 ml χυμός λάιμ ή λεμονιού
  • 1 κουτ. σούπας σάλτσα σόγιας
  • 1 κουτ. γλυκού ξύσμα λάιμ ή λεμονιού
  • 1 κουτ. σούπας καστανή ζάχαρη, κρυσταλλική
  • 1 κουτ. σούπας τριμμένο φρέσκο τζίντζερ
  • 1 κουτ. σούπας χοντροκοπανισμένα αμύγδαλα

Διαδικασία

  • Για να φτιάξουμε σαλάτα με αμύγδαλα, πρασινάδες και πορτοκάλι, ξεκινάμε με το ντρέσινγκ.
  • Χτυπάμε όλα τα υλικά στον πολυκόφτη μέχρι να γίνουν πυκνή σάλτσα.

Σαλάτα

  • Σε μια σαλατιέρα ανακατεύουμε όλα τα υλικά της σαλάτας και περιχύνουμε με το ντρέσινγκ.
  • Αν θέλουμε, σερβίρουμε με φέτες προσούτο και τραγανές αραβικές πίτες.

Πηγή: gastronomos.gr

Διαβάστε επίσης:

Διεθνή: Η Ζιζέλ ξεσπάει σε κλάματα αφού την σταματούν αστυνομικοί στο Μαϊάμι

Kate Moss: Σε δημοπρασία το «γυμνό» της φόρεμα 

Kaia Gerber: «Η μητέρα μου μού έδειχνε βίντεο με μοντέλα που πέφτουν»