Ηράκλειο: 33oC

Σαλάτα του Καίσαρα με σολομό

31.05.2024, 1:10

Ένα εύκολο πιάτο, πλούσιο σε πρωτεΐνες

Αυτή η εύκολη σαλάτα του Καίσαρα (Caesar salad) αντικαθιστά τους παραδοσιακούς κρόκους αυγών και το ελαιόλαδο με γιαούρτι και βουτυρόγαλα. Επιπλέον, περιλαμβάνει ελαφρώς πικάντικο ραντίτσιο, μαζί με το κλασικό μαρούλι romaine. Χρησιμοποιώντας μια μικρή ποσότητα τριμμένης παρμεζάνας, μειώνονται οι θερμίδες και το νάτριο σε αυτό το νόστιμο πιάτο.

Υλικά

  • 1 ½ κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
  • 4 φιλέτα σολομού χωρίς πέτσα των 150 γραμμαρίων
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι, χωρισμένο
  • ⅛ κουταλάκι του γλυκού αλάτι συν 1/2 κουταλάκι του γλυκού, χωρισμένα
  • ½ φλιτζάνι βουτυρόγαλα
  • ¼ φλιτζάνι άπαχο γιαούρτι στραγγιστό
  • ¼ φλιτζάνι τριμμένο τυρί Parmigiano-Reggiano
  • 2 κουταλιές σούπας χυμό λεμονιού
  • 1 ½ κουταλάκι του γλυκού σάλτσα Worcestershire (Γούστερ σος)
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο τριμμένο
  • ½ κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
  • 5 φλιτζάνια ψιλοκομμένο μαρούλι
  • 3 φλιτζάνια ψιλοκομμένο radicchio (ραδίκιο)
  • 3 κουταλιές σούπας φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο, συν επιπλέον για γαρνίρισμα
  • 1 ½ κουταλιές σούπας φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο

Οδηγίες

  1. Ζεστάνετε το λάδι σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να κάψει.
  2. Πασπαλίστε τον σολομό με 1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι και 1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι.
  3. Προσθέστε τον σολομό στο τηγάνι και μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσει και να διαχωρίζεται εύκολα με ένα πιρούνι, για 3 έως 4 λεπτά ανά πλευρά. Μεταφέρετέ τον σε ένα πιάτο και κόψτε τον σε μεγάλα κομμάτια.
  4. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε καλά το βουτυρόγαλα, το γιαούρτι, το τυρί, τον χυμό λεμονιού, τη σάλτσα Worcestershire, το σκόρδο, τη μουστάρδα και το υπόλοιπο 1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι και αλάτι. Αφήστε στην άκρη 1/4 φλιτζάνι από το dressing σε ένα μικρό μπολ.
  5. Προσθέστε το μαρούλι, το radicchio, τον βασιλικό και το θυμάρι στο μεγάλο μπολ και ανακατέψτε τα να καλυφθούν με το dressing.
  6. Τοποθετήστε τη σαλάτα σε μια πιατέλα και από πάνω προσθέστε τον σολομό.
  7. Σερβίρετε με το υπόλοιπο dressing και επιπλέον βασιλικό, αν το επιθυμείτε.

Πηγή: enikos.gr

Διαβάστε επίσης:

Συνταγή: Η ελληνική εκδοχή της σαλάτας του Καίσαρα 

Συνταγή: Σαλάτα με τόνο και πατάτες 

Συνταγή για σαλάτα με σύκα