Ηράκλειο: 30oC
Επόμενο Δελτίο ειδήσεων σε
ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ
Επόμενο Δελτίο ειδήσεων σε

100 χρόνια από την ίδρυση της Disney (βίντεο)

16.10.2023, 13:22

Όλα ξεκίνησαν με ένα ποντίκι και την επιθυμία του Ουόλτ Ντίσνεϊ να μην ξεχαστεί ποτέ, αυτό ακριβώς το γεγονός

Ο κορυφαίος παραμυθάς του 20ου αιώνα, υπήρξε ο «πατέρας» του Μίκυ Μάους και ο άνθρωπος που το όνομά του ταυτίστηκε με τη μαγεία των κινούμενων σχεδίων.

Ο Ουόλτ Ντίσνεϊ (Walt Disney) γεννήθηκε στο Σικάγο στις 5 Δεκεμβρίου 1901. Αφού μετήλθε διαφόρων επαγγελμάτων και πήρε μέρος ως οδηγός ασθενοφόρου στον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο, αποφάσισε το 1920 ότι η δημιουργία κινουμένων σχεδίων ήταν η δουλειά που του ταίριαζε.

Ο Μίκι Μάους, η πρώτη και ίσως πιο διάσημη μορφή του Ντίσνεϊ, έκανε πρεμιέρα τον Μάιο του 1928 και αυτό που ίσως δεν γνωρίζει αρκετός κόσμος ήταν πως η φωνή του ανήκε στον ίδιο τον Ουόλτ Ντίσνεϊ.

Την εταιρία «Disney» ίδρυσε το 1923 o Ουόλτ Ντίσνεϊ μαζί με τον αδελφό του, Ρόι. Πρόκειται για ένα γίγαντα, πλέον, στον τομέα της ψυχαγωγίας με σημαντικές επιτυχίες όπως «Η μικρή Γοργόνα», «Toy Story», «Μουλάν», «Ο βασιλιάς των Λιονταριών» και οι «Πειρατές της Καραϊβικής», η πρώτη ακατάλληλη ταινία (Κ-13) στην ιστορία της Disney.

Σήμερα κλείνει 100 χρόνια από τη λειτουργία του και σημειώνει πάνω από 600 ταινίας, 22 Όσκαρ και άφθονες στιγμές γέλιου για ανθρώπους όλων των ηλικιών και αποτελεί πόλο έλξης πολλών επισκεπτών παγκοσμίως