Ηράκλειο: 23oC
Επόμενο Δελτίο ειδήσεων σε
ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ
Επόμενο Δελτίο ειδήσεων σε

Σε περίπτωση πυρηνικού πολέμου οι άνθρωποι θα μπορούσαν να επιβιώσουν μόνο σε δύο χώρες!

25.05.2024, 1:10
Τα φρικτά επακόλουθα ενός πυρηνικού πολέμου θα οδηγούσαν εκατομμύρια – ίσως και δισεκατομμύρια – σε θάνατο από αρρώστιες και πείνα

Ένας δημοσιογράφος που έχει περάσει χρόνια ερευνώντας τις επιπτώσεις του πυρηνικού πολέμου λέει ότι υπάρχουν μόνο δύο χώρες στις οποίες θα μπορούσατε να επιβιώσετε με ασφάλεια όταν πέσουν οι πρώτες βόμβες.

Η Annie Jacobsen λέει ότι στις πρώτες 72 ώρες ενός πυρηνικού πολέμου, περίπου πέντε δισεκατομμύρια άνθρωποι θα ήταν νεκροί – αλλά τα τρία περίπου δισεκατομμύρια επιζώντες θα έπρεπε να αντιμετωπίσουν τρομερά προβλήματα επιβίωσης.

Ο πυκνός καπνός από τις πυρκαγιές σε τρεις ηπείρους θα προκαλούσε μια «μίνι εποχή παγετώνων, καθιστώντας σχεδόν αδύνατη για τους επιζώντες την καλλιέργεια της τροφής τους». Η ίδια εξήγησε: «Το μεγαλύτερο μέρος της Γης και σίγουρα τα μεσαία γεωγραφικά πλάτη θα καλυπτόταν από στρώματα πάγου … μέρη όπως η Αϊόβα και η Ουκρανία θα ήταν μόνο χιόνι για 10 χρόνια».

Μιλώντας στο podcast Diary of a CEO, είπε ότι οι συνέπειες αυτού του… πυρηνικού χειμώνα θα ήταν μοιραίες για τους περισσότερους ανθρώπους. «Η γεωργία θα αποτύγχανε, και όταν η γεωργία αποτυγχάνει, οι άνθρωποι απλώς πεθαίνουν».

Σε εκείνο το σημείο, ο καθηγητής Μπράιαν Τουν, κορυφαίος επιστήμονας του κλίματος, είπε στην Annie ότι τα μόνα μέρη που θα μπορούσαν να διατηρήσουν τη γεωργία μετά από έναν πυρηνικό χειμώνα θα ήταν η Αυστραλία και η Νέα Ζηλανδία.