Ηράκλειο: 16oC
Δείτε το τελευταίο Δελτίο ειδήσεων
ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ

Κ. Σκρέκας: Έρχονται μειώσεις έως και 5% στα ψώνια του σούπερ μάρκετ

09.10.2023, 14:54

Χαμηλότερες τιμές στα ψώνια του σούπερ μάρκετ ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης

Μείωση των τιμών εως και 5% στα ψώνια των σούπερ μάρκετ για το επόμενο εξάμηνο ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σρέκας.

Οι έλεγχοι είναι καθημερινοί και αυστηροί, ενώ για τα πρόστιμα, είπε πως σκοπός δεν είναι η σταθεροποίηση των τιμών αλλά η μείωσή τους.

Γνωστοποίησε ότι, προσφάτως, υπήρξε και σύσκεψη με τους χονδρεμπόρους της λαχαναγοράς για την μείωση των τιμών στα οπωροκηπευτικά και από τα στοιχεία που συλλέγονται καθημερινά προκύπτει ότι η προσπάθεια αποδίδει καρπούς. Αναφορικά με τα πρόστιμα είπε πως πληρώνονται και σημείωσε πως μετά τον έλεγχο, η εταιρεία που πουλούσε ακριβότερα, πρέπει να μειώσει την τιμή στο ράφι. Διαφορετικά, σε ένα μήνα που θα ξαναγίνει έλεγχος θα είναι πολλαπλάσιο το πρόστιμο.

«Το θέμα της ακρίβειας, είναι πράγματι αυτό που απασχολεί περισσότερο το ελληνικό νοικοκυριό. Γίνονται προσπάθειες όλο το προηγούμενο διάστημα με μέτρα παρέμβασης που έχουμε πάρει, που φαίνεται ότι έχουν αποτέλεσμα σε ό,τι αφορά την αποκλιμάκωση του πληθωρισμού. Μάλιστα, η Ελλάδα είναι στις 3 χώρες που έχουν τον χαμηλότερο πληθωρισμό στην Ευρώπη. Στην τελευταία έκθεση που έχουμε, βλέπουμε 20 προϊόντα, φρούτα και λαχανικά φθηνότερα από την Ισπανία και έχουμε 13 προϊόντα πιο ακριβά. Βρισκόμαστε στον μέσο όρο θα έλεγα της Ευρώπης» δήλωσε ο υπουργός.