Ηράκλειο: 20oC
Επόμενο Δελτίο ειδήσεων σε
ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ
Επόμενο Δελτίο ειδήσεων σε

Σνίτσελ κοτόπουλου με τραγανό φύλλο κρούστας

08.05.2024, 1:58

Το κοτόπουλο θα είναι έτοιμο μέσα σε 25 λεπτά 

To κοτόπουλο πανέ λίγο διαφορετικό: καλύπτεται από τραγανά και χρυσαφένια ψιλοκομμένα φύλλα κρούστας για να γίνει ένα πρωτότυπο, αλλά πανεύκολο καθημερινό γεύμα.

Υλικά

  • 600 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλου
  • 1 κουτ. σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • 3 κρόκοι αυγών
  • 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 150 γρ. φύλλο κρούστας
  • 150 ml λάδι για το τηγάνισμα
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

  • Για να φτιάξουμε σνίτσελ κοτόπουλου με τραγανό φύλλο κρούστας, αρχικά ψιλοκόβουμε το φύλλο κρούστας σε μικρά ακανόνιστα κομμάτια.
  • Στη συνέχεια, το βάζουμε σε ένα πιάτο και το αφήνουμε στην άκρη να στεγνώσει όσο ετοιμάζουμε το κοτόπουλο.
  • Κόβουμε τα φιλέτα κοτόπουλου οριζοντίως στη μέση, σε δύο κομμάτια το καθένα, και χτυπάμε καλά με τον μπάτη ή με βαρύ γουδοχέρι, για να πλατύνουν και να λεπτύνουν.
  • Τα αλατοπιπερώνουμε καλά και από τις δύο πλευρές.
  • Σε ένα μπολ χτυπάμε τους κρόκους με λίγο αλατοπίπερο και τον μαϊντανό.
  • Σε άλλο μπολ βάζουμε το αλεύρι.
  • Σε τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  • Βουτάμε κάθε φιλέτο με τη σειρά στο αλεύρι, στο αυγό και τέλος στο ψιλοκομμένο φύλλο κρούστας, έτσι ώστε να καλυφθούν καλά.
  • Τηγανίζουμε για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά.
  • Στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
  • Σερβίρουμε το σνίτσελ κοτόπουλου με τραγανό φύλλο κρούστας με μια ζεστή πατατοσαλάτα.

Πηγή: gastronomos.gr

Διαβάστε επίσης: