Ηράκλειο: 18oC

Σοκ! Eστιατόριο τηγανίζει μπιφτέκια στο ίδιο λάδι για περισσότερα από 100 χρόνια

03.01.2025, 1:30

Το τηγάνι με λάδι δεν έχει αλλάξει ποτέ

Ένα δημοφιλές κατάστημα στο Μέμφις υποστηρίζει πως τηγανίζει τα διάσημα μπιφτέκια του, στο ίδιο λάδι για περισσότερο από έναν αιώνα, και αυτό είναι το μυστικό της νοστιμιάς τους.

Ο Elmer “Doc” Dyer ίδρυσε το διάσημο πλέον εστιατόριο μπέργκερ του στο Μέμφις το 1912, στοιχηματίζοντας στο μυστικό μείγμα καρυκευμάτων του για να κάνει τα μπιφτέκια ακαταμάχητα. Λειτούργησε, οι άνθρωποι λάτρεψαν τα μπιφτέκια του Dyer, αλλά μόνο μια μοιραία νύχτα, όταν ένας από τους σεφ ξέχασε να αλλάξει το λάδι στο τηγάνι, έγιναν απλά νόστιμα.

Η Κένταλ Ρόμπερτσον, η σημερινή ιδιοκτήτρια, ισχυρίζεται πως το τηγάνι με λάδι δεν έχει αλλάξει ποτέ από τότε, οπότε όλα τα μπιφτέκια εξακολουθούν να μαγειρεύονται με το αρχικό λάδι που έκανε το εστιατόριο διάσημο πριν από περισσότερο από έναν αιώνα.

Τα μπιφτέκια είναι αρχικά στρογγυλές μπάλες κρέατος που χτυπιούνται με ένα ξύλινο σφυρί και στη συνέχεια τοποθετούνται σε μεγάλα μαντεμένια τηγάνια γεμάτα με το θρυλικό αιωνόβιο λίπος του εστιατορίου. Τα λεπτά μπιφτέκια τείνουν να συρρικνώνονται όταν τηγανίζονται, έτσι οι περισσότεροι άνθρωποι συνήθως ζητούν μια διπλή, μερικές φορές τριπλή μερίδα, «επειδή μια μερίδα δεν χορταίνει».

Θα νόμιζε κανείς ότι οι περισσότεροι άνθρωποι θα αηδίαζαν από μπιφτέκια φτιαγμένα σε αιώνιο λάδι, αλλά η Kendall Robertson λέει ότι γνωρίζουν το μυστικό συστατικό και όχι μόνο δεν τους πειράζει, αλλά μερικοί το βουτούν ακόμη και δύο φορές. Ζητούν ολόκληρο το μπιφτέκι τους – ψωμάκια και οτιδήποτε άλλο – να βυθιστεί σε γευστικό λάδι πριν από τη συσκευασία.

Εάν ανησυχείτε ότι θα ξεμείνουν από ειδικό λάδι, μην ανησυχείτε. Ο κιμάς με ειδικά καρυκεύματα δημιουργεί πάντα επιπλέον λίπος κατά το μαγείρεμα, πράγμα που σημαίνει ότι η ποσότητα λαδιού αυξάνεται με κάθε νέα παρτίδα μπιφτεκιών. Η εγκατάσταση επεξεργάζεται μεταξύ 750 και 1.000 κιλών μοσχαρίσιου κιμά κάθε εβδομάδα και περίπου 10 κουβάδες αυτού του προϊόντος είναι σε απόθεμα για την περίπτωση που συμβεί κάτι στο λίπος στα τηγάνια.

Είναι ενδιαφέρον ότι η χρήση του ίδιου ζωμού ή λίπους για χρόνια, ακόμη και δεκαετίες, δεν είναι ασυνήθιστη. Για παράδειγμα, ένα ταϊλανδέζικο εστιατόριο φτιάχνει νουντλς στον ίδιο ζωμό για πάνω από 50 χρόνια και το Otafuku, ένα από τα παλαιότερα εστιατόρια με νουντλς στην Ιαπωνία, σερβίρει τον ίδιο ζωμό από το 1945.

Πηγή: Newsbomb.gr

πριν από 40 λεπτά
Style

Συνταγή για μακαρονοσαλάτα με σολομό

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 1 ώρα
Υγεία

Αυτή η συνήθεια βοηθά στην απώλεια βάρους μετά τα 50

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 1 ώρα
Κόσμος

Έκρηξη σε εργοστάσιο στο Τενεσί: «Δεν υπάρχουν επιζώντες», ανακοίνωσε η αστυνομία

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 1 ώρα
Style

Καταγγελία σε βάρος γνωστής Ελληνίδας influencer – Δεν επιστρέφει ρούχα αξίας 2.500 ευρώ

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 1 ώρα
Υγεία

Καρκίνος παχέος εντέρου: Τα συμπτώματα που δεν πρέπει να αγνοήσετε

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 1 ώρα
Κρήτη

Χανιά: Στο «σκοτάδι» παραμένουν οι κάτοικοι στον Γαλατά – Χωρίς ρεύμα στους δρόμους

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 2 ώρες
Ελλάδα

Σοκαριστική μαρτυρία 14χρονου που έπεσε θύμα bullying στο σχολείο – «Ήταν 7 άτομα κι εγώ μόνος μου» (Βίντεο)

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 2 ώρες
Ταξίδια

Οι νέοι κανόνες που ισχύουν για τα ταξίδια από αύριο Κυριακή 12/10

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 2 ώρες
Κρήτη

Κρήτη: Συνελήφθη 32χρονος ως ο διακινητής των 13 μεταναστών που εντοπίστηκαν νότια της Γαύδου

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 2 ώρες
Ελλάδα

Κλήρωση ΛΟΤΤΟ 2665: Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί που κερδίζουν

Διαβάστε περισσότερα

CretaOne TV

Δείτε όλα τα βίντεο του CretaOne TV εδώ

Παρακολουθήστε τώρα →