Ηράκλειο: 23oC

Σοκολατάκια με χουρμά: Το υγιεινό σνακ ενέργειας

11.08.2024, 14:29

Γρήγορο και θρεπτικό σοκολατένιο σνακ ενέργειας για όλες τις ώρες

Οι χουρμάδες έχουν δύο ακαταμάχητες ιδιότητες που τους κάνουν ιδανικούς για σνακ και γλυκά: δίνουν πολλή ενέργεια με τα θρεπτικά τους συστατικά και έχουν ιδιαίτερα γλυκιά γεύση. Γι’ αυτό και οι vegan τους επιλέγουν συχνά ως υλικό σε μπάρες ενέργειας ή ως γλυκαντικό σε συνταγές αντικαθιστώντας με αυτούς τη ζάχαρη.

Εμείς εκμεταλλευόμαστε τα μοναδικά χαρακτηριστικά των χουρμάδων σε μια συνταγή για σοκολατένιες μπουκίτσες, γεμιστές με βούτυρα ξηρών καρπών για να έχουμε στο σπίτι μας οποιαδήποτε ώρα και στιγμή, γρήγορα και εύκολα το απόλυτα υγιεινό σνακ.

Υλικά για 20 μερίδες

20 χουρμάδες βασιλικούς αποξηραμένους και απύρηνους
3/4 φλιτζ. βούτυρο ξηρών καρπών (αμυγδαλοβούτυρο, φιστικοβούτυρο κτλ.)
1 μεγάλη συσκευασία κουβερτούρας ή 1/2 κούπα σταγόνες σοκολάτας

Διαδικασία

Ανοίγουμε στη μέση κάθε χουρμά, κόβοντάς τον κατά μήκος από τη μία πλευρά. Εάν έχει κουκούτσι, το αφαιρούμε. Αφού τους κόψουμε όλους και τους ανοίξουμε καλά, στρώνουμε ένα αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί και τους τοποθετούμε τον ένα δίπλα στον άλλον με κάποια απόσταση μεταξύ τους.

Γεμίζουμε τον κάθε χουρμά με 1 κουτ. γλυκού (κοφτό ή γεμάτο ανάλογα με το μέγεθος του χουρμά) από όποιο βούτυρο ξηρών καρπών επιθυμούμε. Πιέζουμε ελαφρά τον χουρμά να κλείσει. Μόλις ολοκληρώσουμε τη διαδικασία, βάζουμε το ταψί στο ψυγείο το λιγότερο για 15 λεπτά. Αυτό βοηθάει τους χουρμάδες να σφίξουν και τη γέμιση να σταθεροποιηθεί.

Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων. Εάν είναι η πρώτη φορά που λιώνετε σοκολάτα, μπορείτε να μάθετε βήμα βήμα πώς να το κάνετε γρήγορα και αποτελεσματικά στο άρθρο-οδηγό μας για το σωστό λιώσιμο της σοκολάτας.

Βγάζουμε το ταψί από το ψυγείο. Χρησιμοποιώντας μια λεπτή (κατά προτίμηση χωρίς φαρδιές άκρες) λαβίδα, βουτάμε έναν έναν τους χουρμάδες στη λιωμένη σοκολάτα καλύπτοντας με τη βοήθεια της λαβίδας όλη τους την επιφάνεια. Εναλλακτικά, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε δύο πιρούνια για αυτή τη διαδικασία.

Αφού τους καλύψουμε όλους με τη σοκολάτα, τους βάζουμε στο ψυγείο τουλάχιστον για 20 λεπτά (ή στην κατάψυξη για πιο γρήγορο αποτέλεσμα) για να σφίξουν. Εάν προτιμήσουμε την κατάψυξη, μειώνουμε τον χρόνο στο μισό (10 λεπτά).

Διαβάστε επίσης:

Παγκόσμια Ημέρα Ύπνου: Η σιωπηλή πανδημία που αφορά ένα δις ανθρώπους

Κατάθλιψη: Αυξάνει τον καρδιαγγειακό κίνδυνο

πριν από 1 λεπτό
Υγεία

Το φύλο του μωρού δεν είναι (και τόσο) θέμα τύχης – Η μελέτη που αλλάζει όσα ξέραμε

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 1 λεπτό
Αθλητικά

Ο γιός του αδικοχαμένου Μιγκέλ Άνχελ Ρούσο σκόραρε δύο ημέρες μετά τον θάνατο του πατέρα του και του αφιέρωσε το γκολ! (βίντεο)

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 3 λεπτά
Κρήτη

Νέο περιστατικό τηλεφωνικής απάτης στο Λασίθι – Επιχείρησαν να εξαπατήσουν ηλικιωμένο για 3.000 ευρώ

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 9 λεπτά
Ελλάδα

Στην Αθήνα έφτασε ο δράστης της διπλής δολοφονίας στη Φοινικούντα – Πού στρέφονται οι έρευνες των Αρχών

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 10 λεπτά
Υγεία

Επανάσταση στη διάγνωση: Νέα εξέταση αίματος «ξεκλειδώνει» το μυστήριο της χρόνιας κόπωσης – Ελπίδα και για το Long Covid.

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 17 λεπτά
Κόσμος

Επιζών της επίθεσης από τη Χαμάς αυτοκτόνησε δύο χρόνια μετά τον φόνο της συντρόφου του

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 20 λεπτά
Πολιτική

ΟΠΕΚΕΠΕ: Σύγκρουση συμφερόντων και η οικογενειακή επιχείρηση του αντιπροέδρου

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 23 λεπτά
Style

Netflix Alert: Οι 5 σειρές που έχουν “κολλήσει” όλοι τον Οκτώβριο

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 31 λεπτά
Style

Ο καθηγητής που κοιμήθηκε το 1921 και ξύπνησε στο… 3906 – Το ημερολόγιο που μιλά για το μέλλον της ανθρωπότητας

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 37 λεπτά
Ελλάδα

Νίκος Πλακιάς: Πώς να συνηθίσω την εικόνα από τα άδεια κρεβάτια των παιδιών μου;

Διαβάστε περισσότερα

CretaOne TV

Δείτε όλα τα βίντεο του CretaOne TV εδώ

Παρακολουθήστε τώρα →