Είναι και vegan!
Πανεύκολα σοκολατάκια με μυρωδάτη γέμιση από μάρτσιπαν μανταρινιού.
Υλικά
Κομμάτια: περίπου 30
- 2 κούπες ζάχαρη (400 γρ.)
- 7 μεγάλα μανταρίνια (μόνο τη φλούδα)
- 2 κούπες αμύγδαλα λευκά (300 γρ.), αλεσμένα σε σκόνη
Επικάλυψη
- 500 γρ. κουβερτούρα με 50-55% κακάο, τεμαχισμένη
- 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
Διαδικασία
- Για τα σοκολατάκια, ξεκινάμε και βράζουμε τις φλούδες από τα μανταρίνια σε μπόλικο νερό που κοχλάζει για 5 λεπτά.
- Τις στραγγίζουμε, αλλάζουμε το νερό και τις βράζουμε σε καθαρό νερό για άλλα 5 λεπτά ώστε να ξεπικρίσουν καλά. Έπειτα τις στραγγίζουμε και τις πολτοποιούμε στο μπλέντερ.
- Αδειάζουμε τον πολτό σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε τη ζάχαρη και τα αλεσμένα αμύγδαλα. Τοποθετούμε σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια μάζα που ξεκολλάει από την κατσαρόλα, όπως ο χαλβάς.
- Αποσύρουμε και, αφού κρυώσει λίγο το μείγμα, το πλάθουμε σε μπαλάκια.
Επικάλυψη
- Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί μαζί με το ελαιόλαδο.
- Βουτάμε ένα ένα τα τρουφάκια μανταρινιού στη σοκολάτα έτσι που να καλυφθούν καλά και τα ακουμπάμε σε αντικολλητικό χαρτί, να στεγνώσουν.
- Αφού σταθεροποιηθεί η επικάλυψη, τα διατηρούμε στο ψυγείο.
Πηγή: gastronomos.gr
Δημοφιλή
Ηράκλειο: Με παραίτηση αντιδημάρχου και έντονο σφυροκόπημα κατά της δημοτικής αρχής υπερψηφίστηκε η ιδιωτικοποίηση των σκουπιδιών
ΔΕΔΔΗΕ: Ποιες περιοχές της Κρήτης θα μείνουν σήμερα Τρίτη (22/7) χωρίς ρεύμα
ΟΠΕΚΕΠΕ: Παραιτήθηκε και επέστρεψε την επιδότηση ο γραμματέας της Ν.Ε Ηρακλείου ΠΑΣΟΚ
Σοκαριστικό τροχαίο στα Χανιά: Τούμπαρε αυτοκίνητο στα Κουνουπιδιανά - Δείτε φωτογραφίες
Συντάξεις Αυγούστου: Πότε θα γεμίσουν οι τσέπες των συνταξιούχων - Αναλυτικά όλες οι ημερομηνίες
Συναγερμός στον Πλατανιά: Αγωνιώδεις έρευνες για τον εντοπισμό ηλικιωμένου - Σκύλος της ΕΜΑΚ, drone και εθελοντές στη μάχη (φωτό)
Ζώδια: Οι προβλέψεις για σήμερα Τρίτη 22 Ιουλίου
Νέο voucher διακοπών 200 ευρώ: Την Τετάρτη οι αιτήσεις
Στο μικροσκόπιο ελέγχων η εταιρεία Skroutz - «Σεισμός» στο ηλεκτρονικό εμπόριο