Διαδικασία
Βήμα 1
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το κακάο και τα ανακατεύουμε σε ένα μπολ με το μπέικιν πάουντερ, τα αμύγδαλα και το αλάτι. Βουτυρώνουμε μια φόρμα με 12 θήκες για μαντλέν και πασπαλίζουμε την κάθε υποδοχή με λίγο από το αλεύρι.
Βήμα 2
Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη και τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν καλά και το μείγμα να ασπρίσει. Προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι, μετά τη βανίλια, το λικέρ και το βούτυρο. Καλύπτουμε τη ζύμη με μια μεμβράνη και τη βάζουμε στην κατάψυξη για 30΄.
Βήμα 3
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C στον αέρα. Γεμίζουμε κάθε θήκη με 1 γεμάτη κουτ. της σούπας από το μείγμα και ψήνουμε για 10΄. Ξεφουρνίζουμε, χτυπάμε ελαφρά το ταψί πάνω στον πάγκο, ώστε να ξεφορμαριστούν πιο εύκολα οι μαντλέν. Πασπαλίζουμε με κακάο και τις σερβίρουμε ζεστές.
Δημοφιλή
ΑΑΔΕ: Κάνουν αιφνιδιαστικούς ελέγχους στα χωράφια και μοιράζουν πρόστιμα 500 ευρώ
ΟΠΕΚΕΠΕ: «Βροχή» οι κατασχέσεις για τους επιτήδειους που δεν μπορούν να επιστρέψουν τα χρήματα πίσω
Ηράκλειο: Άγρια συμπλοκή αλλοδαπών στον Καράβολα
Φωτιά σε χωριό του Ηρακλείου κινητοποίησε την πυροσβεστική
Πέτρος Φιλιππίδης: Στάχτη έγινε το σπίτι του ηθοποιού στην Πατησίων ενώ βρισκόταν μέσα
Τροχαίο στην Κνωσού: Έχασε τον έλεγχο της μηχανής και βρέθηκε στο οδόστρωμα
Με ύφος χιλίων καρδιναλίων ο... «οξύθυμος» πρώην υπουργός
Θρήνος στη Μεσαρά για την αγαπητή Στέλλα που έφυγε πρόωρα
4 νεκροί και 7 ασθενείς από σαρκοφάγα βακτήρια σε ακτές!