Ηράκλειο: 34oC

Σούπα με αρακά και μπέικον

10.03.2024, 3:54

Ένας εναλλακτικός τρόπος για να φάτε αρακά 

Εύκολη συνταγή για νόστιμο βραδινό τις κρύες νύχτες του χειμώνα

Υλικά

2 κ. σ. βούτυρο

1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 κλαράκια σέληνου ψιλοκομμένα

3 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες

1/2 κιλό μπέικον ψιλοκομμένο

1 φύλλο δάφνης

1/2 κιλό αρακά

1 λίτρο ζωμό κοτόπουλου

2 1/2 φλ. τσαγιού νερό

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  • Λιώστε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.
  • Ρίξτε το κρεμμύδι, το σέλινο και το σκόρδο και σοτάρετε περίπου για 5- 8 λεπτά.
  • Προσθέστε το μπέικον, τη δάφνη και τον αρακά ανακατέψτε και ρίξτε το ζωμό κοτόπουλου και το νερό.
  • Σιγοβράστε μέχρι ο αρακάς να μαλακώσει αρκετά και να χυλώσει η σούπα, περίπου για μία ώρα και 15 λεπτά.
  • Ανακατεύετε περιστασιακά και στο τέλος προσθέστε το αλάτι και το πιπέρι.
  • Μπορείτε να την χτυπήσετε στο μπλέντερ ώστε να έχετε μια λεία σούπα βελουτέ.

 

Διαβάστε επίσης: 

Εύκολη συνταγή: Φιλέτο κοτόπουλο στο Airfryer

Ψήστε τέλεια τα μπέργκερ σας στο τηγάνι