Ηράκλειο: 29oC

Σουτζουκάκια με ρύζι από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

27.01.2024, 1:23

Αυτά τα σουτζουκάκια με ρύζι είναι το κάτι άλλο

Αφράτα σουτζουκάκια με κόκκινη σάλτσα και ρύζι. Μια φανταστική συνταγή, εύκολη, με όλα τα μυστικά της. Φτιάξτε τα οπωσδήποτε!

Υλικά

Για τα σουτζουκάκια

  • 500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 2-3 σκελ. σκόρδο πολτοποιημένες
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. κύμινο
  • 2 χοντρές φέτες ψωμί μπαγιάτικο
  • 1 φλ. κρασί μαυροδάφνη
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Λίγη μαυροδάφνη για το πλάσιμο

Για τη σάλτσα

  • 1 kg φρέσκιες ντομάτες τριμμένες
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο ή βούτυρο
  • 1 σκελ. σκόρδο σπασμένη ή ψιλοκομμένη
  • 1 κ.σ. πελτές
  • 1 πρέζα/ες ζάχαρη
  • 2-3 κόκκους μπαχάρι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Λίγο κύμινο (προαιρετικά)

Για τα σουτζουκάκια

  • Για να δώσουμε έξτρα νοστιμιά στα αφράτα σουτζουκάκια μουλιάζουμε το ψωμί στο κρασί και όχι σε νερό.
  • Αφού μουλιάσει καλά, το στύβουμε και το ψιχουλιάζουμε.
  • Κρατάμε το κρασί στην άκρη.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά, το ψωμί και όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα ζυμώνουμε όλα μαζί μέχρι να αφρατέψει ο κιμάς.
  • Βάζουμε το μείγμα του κιμά για λίγο στο ψυγείο.
  • Ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  • Τα πλάθουμε μικρά μικρά, βουτώντας ενδιάμεσα τα χέρια μας στο κρασί.
  • Τα τηγανίζουμε χωρίς να τα αλευρώσουμε για 2-3 λεπτά.
  • Αφού τα τηγανίσουμε όλα, τα αφήνουμε στην άκρη.

Για τη σάλτσα ντομάτας

  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα, ρίχνουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 1 λεπτό.
  • Προσθέτουμε τις ντομάτες και όλα τα υπόλοιπα υλικά για τη σάλτσα.
  • Αν αντί για φρέσκες ντομάτες χρησιμοποιήσετε κονσέρβα, προσθέστε λίγο νερό στην κατσαρόλα.
  • Βράζουμε τη σάλτσα για 10-15 λεπτά μέχρι να δέσει καλά.
  • Ρίχνουμε τα σουτζουκάκια στη σάλτσα ντομάτας να βράσουν για 10 λεπτά περίπου.
  • Μην ξεχνάτε ότι είναι πολύ μικρά και δεν θέλουν πολύ ώρα βράσιμο και μαγείρεμα.
  • Αν τα έχετε πλάσει μεγάλα, τότε θέλουν παραπάνω ώρα τηγάνισμα και παραπάνω ώρα βράσιμο στη σάλτσα.
  • Σερβίρουμε σε μια μεγάλη ωραία πιατέλα το ρύζι, με τα σουτζουκάκια και τη σάλτσα από πάνω.

Σουτζουκάκια στο φούρνο

  • Τα σουτζουκάκια γίνονται και ψητά στο φούρνο.
  • Αφού τα πλάσουμε, τα ακουμπάμε σε ταψι στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.
  • Τα ψηνουμε στους 200ºC στον αέρα στην μεσαία σχάρα για 5´να ροδίσουν ελαφρά.
  • Τα ψητα σουτζουκάκια μπαίνουν στην σάλτσα ντομάτας και συνεχίζουμε κανονικά το μαγείρεμα τους μέσα στη σάλτσα.
πριν από 1 λεπτό
Κρήτη

Λασίθι: Πραγματοποιήθηκε ημιβύθιση πλοίου – Κουβαλούσε γυψόχωμα

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 7 λεπτά
Κόσμος

Κύπρος: Απίστευτο βίντεο με άνδρα που χορεύει ζεϊμπέκικο με σούβλα στο κεφάλι

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 9 λεπτά
Κρήτη

Evangelia: «Ήταν πάντα όνειρό μου να παντρευτώ στην Κρήτη»

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 11 λεπτά
Style

Τα ζώδια που αποκτούν όλα όσα θέλουν μέχρι το τέλος του Αυγούστου

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 14 λεπτά
Υγεία

5 που πρέπει να κάνετε κάθε πρωί για δυνατό μυαλό

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 21 λεπτά
Υγεία

Τι να προσέχει κάποιος στην υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 24 λεπτά
Κρήτη

Σε τραγική κατάσταση έχει φέρει τον αγροτικό κόσμο η κυβερνητική διαχείριση στα θέματα των πληρωμών

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 28 λεπτά
Οικονομία

Συντάξεις Σεπτεμβρίου 2025: Πότε θα γίνει η πληρωμή – Οι ημερομηνίες για όλα τα ταμεία

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 31 λεπτά
Style

Αυτά τα ζώδια θέλουν «ειδική μεταχείριση»

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 31 λεπτά
Κόσμος

Αστυνομικός στην Αγγλία μπήκε σε σπίτι για έρευνα και έκλεψε εσώρουχα γυναίκας – Δείτε βίντεο από την κάμερα που τον «τσάκωσε»

Διαβάστε περισσότερα