- Για να δώσουμε έξτρα νοστιμιά στα αφράτα σουτζουκάκια μουλιάζουμε το ψωμί στο κρασί και όχι σε νερό.
- Αφού μουλιάσει καλά, το στύβουμε και το ψιχουλιάζουμε.
- Κρατάμε το κρασί στην άκρη.
- Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά, το ψωμί και όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα ζυμώνουμε όλα μαζί μέχρι να αφρατέψει ο κιμάς.
- Βάζουμε το μείγμα του κιμά για λίγο στο ψυγείο.
- Ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
- Τα πλάθουμε μικρά μικρά, βουτώντας ενδιάμεσα τα χέρια μας στο κρασί.
- Τα τηγανίζουμε χωρίς να τα αλευρώσουμε για 2-3 λεπτά.
- Αφού τα τηγανίσουμε όλα, τα αφήνουμε στην άκρη.
Αυτά τα σουτζουκάκια με ρύζι είναι το κάτι άλλο
Αφράτα σουτζουκάκια με κόκκινη σάλτσα και ρύζι. Μια φανταστική συνταγή, εύκολη, με όλα τα μυστικά της. Φτιάξτε τα οπωσδήποτε!
Υλικά
Για τα σουτζουκάκια
- 500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
- 2-3 σκελ. σκόρδο πολτοποιημένες
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. κύμινο
- 2 χοντρές φέτες ψωμί μπαγιάτικο
- 1 φλ. κρασί μαυροδάφνη
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Λίγη μαυροδάφνη για το πλάσιμο
Για τη σάλτσα
- 1 kg φρέσκιες ντομάτες τριμμένες
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο ή βούτυρο
- 1 σκελ. σκόρδο σπασμένη ή ψιλοκομμένη
- 1 κ.σ. πελτές
- 1 πρέζα/ες ζάχαρη
- 2-3 κόκκους μπαχάρι
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Λίγο κύμινο (προαιρετικά)
Για τα σουτζουκάκια
Για τη σάλτσα ντομάτας
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα, ρίχνουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 1 λεπτό.
- Προσθέτουμε τις ντομάτες και όλα τα υπόλοιπα υλικά για τη σάλτσα.
- Αν αντί για φρέσκες ντομάτες χρησιμοποιήσετε κονσέρβα, προσθέστε λίγο νερό στην κατσαρόλα.
- Βράζουμε τη σάλτσα για 10-15 λεπτά μέχρι να δέσει καλά.
- Ρίχνουμε τα σουτζουκάκια στη σάλτσα ντομάτας να βράσουν για 10 λεπτά περίπου.
- Μην ξεχνάτε ότι είναι πολύ μικρά και δεν θέλουν πολύ ώρα βράσιμο και μαγείρεμα.
- Αν τα έχετε πλάσει μεγάλα, τότε θέλουν παραπάνω ώρα τηγάνισμα και παραπάνω ώρα βράσιμο στη σάλτσα.
- Σερβίρουμε σε μια μεγάλη ωραία πιατέλα το ρύζι, με τα σουτζουκάκια και τη σάλτσα από πάνω.
Σουτζουκάκια στο φούρνο
- Τα σουτζουκάκια γίνονται και ψητά στο φούρνο.
- Αφού τα πλάσουμε, τα ακουμπάμε σε ταψι στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.
- Τα ψηνουμε στους 200ºC στον αέρα στην μεσαία σχάρα για 5´να ροδίσουν ελαφρά.
- Τα ψητα σουτζουκάκια μπαίνουν στην σάλτσα ντομάτας και συνεχίζουμε κανονικά το μαγείρεμα τους μέσα στη σάλτσα.
Δημοφιλή
Ηράκλειο: Σοβαρό τροχαίο ατύχημα στο κέντρο της πόλης - Στο αυτόφωρο ανήλικος οδηγός
Γυναικοκτονία - Χαλάνδρι: Αυτός είναι ο δολοφόνος της 47χρονης
Τραγωδία στην Εγνατία Οδό: «Δεν μπορούσαμε να τους βγάλουμε» λέει αυτόπτης μάρτυρας για τους 3 συγγενείς που απανθρακώθηκαν
Θλίψη σε χωριό του Ηρακλείου: 66χρονη εντοπίστηκε νεκρή από τον σύζυγό της
Έκπληξη με το επίδομα 250 ευρώ στους συνταξιούχους
Τραγωδία στα Χανιά: Τον βρήκαν νεκρό μέσα στο αυτοκίνητο του
Σεισμός με το... καλημέρα νότια της Κρήτης
Κάνουν βουντού στα Χανιά; – Φιγούρα με ξεραμένα αίματα βρήκαν στον Δημοτικό Κήπο
Πόσα λεπτά θεωρούνται ιδανικά στο σεξ