Ηράκλειο: 33oC

Σουβλάκι μανιταριών από τον Άκη Πετρετζίκη!

06.02.2024, 1:06

Το απόλυτο σουβλάκι για vegetarians, vegans και όχι μόνο

Μια διαφορετική χορτοφαγική εκδοχή για σουβλάκι με μανιτάρια πορτομπέλο και πλευρώτους! Το απόλυτο σουβλάκι για vegetarians, vegans και όχι μόνο!

Θα χρειαστείτε:

  • 300 γρ. μανιτάρια πορτομπέλο
  • 300 γρ. μανιτάρια πλευρώτους
  • 60 γρ. ελαιόλαδο
  • 50 γρ. μουστάρδα, απαλή
  • 2 κ.σ. δεντρολίβανο, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. ρίγανη, αποξηραμένη
  • 40 γρ. ξίδι, από λευκό κρασί
  • 1 πρέζα κρυσταλλική ζάχαρη
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 1 κρεμμύδι
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για τη vegan cocktail sauce

  • ½ κ.γ. πάπρικα, γλυκιά
  • ½ κ.γ. σκόρδο, σε σκόνη
  • 60 γρ. κέτσαπ
  • 3 κ.σ. vegan μαγιονέζα

Για το σερβίρισμα

  • 500 γρ. πατάτες τηγανητές
  • 4 αραβικές πίτες, καλαμποκιού, κομμένες στα 4

Μέθοδος εκτέλεσης:

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C (ή στη μέγιστη θερμοκρασία του φούρνου μας) στον αέρα.
  • Ρίχνουμε σε ένα μπολ το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, το δεντρολίβανο, τη ρίγανη, το ξίδι, το αλάτι, το πιπέρι και τη ζάχαρη.
  • Λιώνουμε τις σκελίδες σκόρδου με την πλαϊνή πλευρά ενός μαχαιριού, τις ψιλοκόβουμε και τις προσθέτουμε στο μπολ.
  • Ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός.
  • Κόβουμε τα μανιτάρια πορτομπέλο στα 4 και τα ρίχνουμε στη μαρινάδα.
  • Ανοίγουμε τα μανιτάρια πλευρώτους με τα χέρια μας ώστε να τα χωρίσουμε και τα ρίχνουμε ολόκληρα στο μπολ.
  • Κόβουμε τις πιπεριές σε μεγάλα κομμάτια και τις προσθέτουμε στο μπολ.
  • Κόβουμε το κρεμμύδι στα 4, ανοίγουμε το κάθε κομμάτι με τα χέρια μας και τα ρίχνουμε στο μπολ.
  • Ανακατεύουμε με τα χέρια μας ώστε να πάει παντού η μαρινάδα. (Προαιρετικά μεταφέρουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες να μαριναριστούν.)
  • Συνθέτουμε 6 σουβλάκια, περνώντας σε ξύλινα καλαμάκια εναλλάξ 2-3 κομμάτια από το κάθε λαχανικό.
  • Τοποθετούμε τα σουβλάκια σε ένα ταψί με σχάρα, μεταφέρουμε στον φούρνο και ψήνουμε για 20 λεπτά.
  • Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε στην άκρη.

Για τη vegan cocktail sauce

  • Ρίχνουμε σε ένα μπολ την πάπρικα, το σκόρδο, την κέτσαπ και τη μαγιονέζα, και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι.

Για το σερβίρισμα

  • Τοποθετούμε τα σουβλάκια σε μια πιατέλα και σερβίρουμε με τηγανητές πατάτες, αραβικές πίτες και την cocktail sauce.
  • Εναλλακτικά μπορούμε να φτιάξουμε ένα τυλιχτό με τα ίδια υλικά.
πριν από 1 λεπτό
Ελλάδα

Σεισμός 3,2 Ρίχτερ ανοιχτά από την Κεφαλονιά

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 5 λεπτά
Ηράκλειο

Ηράκλειο: Πτώση μεγάλου κλαδιού στον Μασταμπά που έπεσε πάνω σε αυτοκίνητο

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 8 λεπτά
Αθλητικά

Ουκρανική ομοσπονδία και Σεφτσένκο κατηγορούνται για το ντόπινγκ του Μούντρικ

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 11 λεπτά
Ηράκλειο

Κρήτη: Τιμούν τα θύματα της ναζιστικής θηριωδίας – 82 χρόνια από το Ολοκαύτωμα Βιάννου και Ιεράπετρας

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 17 λεπτά
Κρήτη

Έδωσε ρεσιτάλ τουρίστρια σε γλέντι στην Κρήτη (βίντεο)

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 17 λεπτά
Τεχνολογία

Επιστήμονες ισχυρίζονται ότι ανακάλυψαν πώς να διαγράφουν από τον ανθρώπινο εγκέφαλο τις κακές αναμνήσεις

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 27 λεπτά
Ελλάδα

«Κανονικά παίρνω 5.000 αλλά για σένα θα πάρω 3.000» – Νέα καταγγελία για διευθυντή σε νοσοκομείο

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 35 λεπτά
Ελλάδα

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που ο 40χρονος διαρρήκτης «χτυπά» σε σπίτι στο Ίλιον

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 37 λεπτά
Ελλάδα

Σοκαριστικά στοιχεία: 20.000 άνθρωποι στα προσφυγικά καμπς

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 40 λεπτά
Ελλάδα

Βγήκε το πρόγραμμα των Πανελλαδικών 2026 – Πότε ξεκινούν οι Πανελλήνιες

Διαβάστε περισσότερα