Δείτε τη συνταγή
Τις μέρες που θέλετε να φάτε κάτι ελαφρύ, αλλά δεν θέλετε να θυσιάσετε τη γεύση, αυτά τα τσιγαριαστά χόρτα με μπόλικο λεμόνι και μυρωδικά θα σας χορτάσουν και θα σας ικανοποιήσουν πλήρως.
Υλικά
Μερίδες: 4-6
- 1.000 γρ. σπανάκι (ζυγισμένο καθαρισμένο), σε μέτρια κομμάτια
- 500 γρ. πράσα (το λευκό και το τρυφερό πράσινο μέρος), σε λεπτές ροδέλες
- 25 ml χυμός λεμονιού
- 100 γρ. φρέσκα κρεμμυδάκια
- 20 γρ. άνηθος, ψιλοκομμένος
- 20 γρ. φρέσκος δυόσμος, ψιλοκομμένος
- αλάτι,
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε το σπανάκι και πράσα τσιγαριαστά πλένουμε σχολαστικά και στραγγίζουμε καλά το σπανάκι. Το ψιλοκόβουμε.
- Ζεσταίνουμε 100 ml από το ελαιόλαδο σε μια φαρδιά κατσαρόλα, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, και σοτάρουμε τα πράσα με λίγο αλάτι για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαραθούν.
- Προσθέτουμε το σπανάκι, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.
- Σκεπάζουμε αμέσως την κατσαρόλα με το καπάκι της και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά.
- Ξεσκεπάζουμε την κατσαρόλα, ανακατεύουμε ξανά και μαγειρεύουμε για μερικά λεπτά, μέχρι να μαραθεί, προσέχοντας να μη μαλακώσει και διαλύεται.
- Ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα μυρωδικά, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Ραντίζουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο ωμό, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Πηγή: gastronomos.gr
Δημοφιλή
Ηράκλειο: Θρήνος για τον πρόωρο θάνατο του αγαπητού Γιώργου
ΑΑΔΕ: Κάνουν «ντου» στα χωράφια και μοιράζουν πρόστιμα 500 ευρώ
Κρήτη: Αυτοκίνητο «τούμπαρε» μετά από σφοδρή σύγκρουση - Δείτε τις εικόνες
Βρέθηκε σορός γυναίκας σε προχωρημένη αποσύνθεση σε ταράτσα πολυκατοικίας!
Νεκρός ανήλικος σε τροχαίο - Το όχημα καρφώθηκε σε ελιά
Νέες αποκαλύψεις «βόμβα» για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: «Αγνοούνται» 230.000… αγρότες και κτηνοτρόφοι
«Λουκέτο» σε ιστορική γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία - Χρεοκοπεί και απολύει όλους τους εργαζομένους
Κηδεία Γεράσιμου Μιχελή: Σάλος με την φωτογραφία του Καπουτζίδη – «Τώρα τον θυμήθηκαν»
Τρόμος για 280 επιβάτες φέρι μποτ που τυλίχθηκε στις φλόγες - Έπεφταν πανικόβλητοι, στη θάλασσα