Ηράκλειο: 23oC

Σπαγγέτι καρμπονάρα

06.04.2024, 22:54

Έτοιμη μέσα σε 30 λεπτά

Αυτή η απλή συνταγή για σπαγγέτι καρμπονάρα υπόσχεται να σας μυήσει στην αυθεντική ιταλική γεύση. Η βελούδινη σάλτσα με βάση το αυγό αγκαλιάζει τα ζυμαρικά, ενώ ο απολαυστικός συνδυασμός ιταλικών τυριών απογειώνει το πιάτο.

Είναι καλύτερα να την σερβίρετε αμέσως μόλις την φτιάξετε για να απολαύσετε την υπέροχη γεύση της σάλτσας. Η συνταγή απαιτεί μόνο 30 λεπτά προετοιμασίας, οπότε είναι εύκολο να την φτιάξετε μόλις πεινάσετε.

Υλικά

  • 4 λίτρα νερό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι, συν επιπλέον για γαρνίρισμα
  • 115 γραμμάρια γκουαντσάλε, κομμένο σε κομμάτια 0,5 cm (περίπου 3/4 φλιτζάνι)
  • 5 κρόκοι αυγών
  • 2 ολόκληρα αυγά
  • 85 γραμμάρια τυρί Pecorino Romano, τριμμένο
  • 55 γραμμάρια τυρί Parmigiano-Reggiano, τριμμένο
  • 3 κουταλιές σούπας αλάτι
  • 1 συσκευασία σπαγγέτι 450 γραμμαρίων

Εκτέλεση

  • Βράστε 4 λίτρα νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά. Εν τω μεταξύ, βάλτε το μαύρο πιπέρι σε ένα μεγάλο πυρίμαχο μπολ.
  • Σοτάρετε το γκουαντσάλε σε μέτριο τηγάνι σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να ροδίσει ελαφρά, να λιώσει το μεγαλύτερο μέρος του λίπους και το γκουαντσάλε να γίνει τραγανό και ελαστικό στην υφή όταν το πιέσετε, για περίπου 10 λεπτά.
  • Προσθέστε 3 κουταλιές της σούπας από το καυτό λίπος του γκουαντσάλε στο μπολ με το πιπέρι. Αφήστε το στην άκρη.
  • Προσθέστε τους κρόκους αυγών, τα ολόκληρα αυγά και τα τυριά στο μείγμα με πιπέρι.
  • Χτυπήστε με σύρμα μέχρι να αναμειχθούν καλά και αφήστε το στην άκρη.
  • Προσθέστε αλάτι στο νερό της κατσαρόλας. Ξαναβράστε σε δυνατή φωτιά. Προσθέστε τα ζυμαρικά. Μαγειρέψτε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας για al dente, ανακατεύοντας περιστασιακά.
  • Περίπου 1 λεπτό πριν ολοκληρωθεί το μαγείρεμα των ζυμαρικών, βγάλτε 1/4 φλιτζάνι από το νερό μαγειρέματος και ρίξτε το σιγά σιγά στο μείγμα αυγών, χτυπώντας συνεχώς, μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά.
  • Μεταφέρετε περίπου το ένα τρίτο των ζυμαρικών στο μείγμα αυγών αφήνοντας τα υπόλοιπα στην κατσαρόλα.
  • Ανακατέψτε γρήγορα και απαλά για να ενωθούν τα υλικά.
  • Συνεχίστε να ανακατεύετε και να ρίχνετε τα υπόλοιπα ζυμαρικά μέχρι να λιώσει το τυρί και να πήξει ελαφρά η σάλτσα και να επικαλύψει τα ζυμαρικά, για περίπου 1 λεπτό. (Η σάλτσα θα συνεχίσει να πήζει καθώς κρυώνει).
  • Μοιράστε τα ζυμαρικά ομοιόμορφα σε 4 ρηχά μπολ σερβιρίσματος και από πάνω γαρνίρετε με πιπέρι και τριμμένο Pecorino Romano. Σερβίρετε αμέσως

Πηγή: enikos.gr

Διαβάστε επίσης:

Σπαγγέτι ολικής άλεσης με ντοματίνια, μελιτζάνες και καρύδια

Συνταγή για pancakes spaghetti

Φτιάχνουμε πανεύκολη και νόστιμη vegan καρμπονάρα

πριν από 6 λεπτά
Ηράκλειο

Ηράκλειο: Ένα πεζοδρόμιο που δεν χωράει… ούτε πεζό – Θα το ζήλευε και ο… Αμαζόνιος (φωτογραφίες)

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 6 λεπτά
Ελλάδα

Καρδίτσα: Στα μπλόκα την Κυριακή αγρότες, κτηνοτρόφοι και μελισσοκόμοι

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 6 λεπτά
Αθλητικά

Διεθνής αθλητική ομοσπονδία αίρει το εμπάργκο στους Ρώσους αθλητές

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 7 λεπτά
Αθλητικά

Η Betsson Μεγάλη Χορηγός του Super Cup

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 12 λεπτά
Πολιτική

Βουλή: Μια ημέρα νωρίτερα θα ξεκίνησει η συζήτηση για τον προϋπολογισμό

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 14 λεπτά
Ηράκλειο

7 εκατ. τουρίστες στην Κρήτη: Τα επίσημα στοιχεία του ΕΟΤ για ξενοδοχεία, Airbnb και νέες επιχειρήσεις

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 14 λεπτά
Style

Πέγκυ Ζήνα: Μετά την εγκυμοσύνη μου, άκουγα σχόλια από συναδέλφους ότι πάχυνα

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 17 λεπτά
Κρήτη

Δήμος Αποκορώνου: Προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού για πρόσβαση ΑμεΑ σε ακτές

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 18 λεπτά
Style

Σπιτικά μελομακάρονα ή έτοιμα; – Ποιά είναι πιο οικονομικά

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 22 λεπτά
Ελλάδα

Μύκονος: Καλαμάρια «γίγας» μήκους ενός μέτρου και βάρους 17 κιλών έπιασε πολίτης

Διαβάστε περισσότερα

CretaOne TV

Δείτε όλα τα βίντεο του CretaOne TV εδώ

Παρακολουθήστε τώρα →