Ηράκλειο: 33oC

Σπαράγγια με αυγά

14.03.2025, 0:01

Δείτε τη συνταγή 

Ήρθε η εποχή για τα πολυπόθητα σπαράγγια και τα απολαμβάνουμε με το ιδανικό τους ταίρι, τα αυγά. Ό,τι πρέπει για πλούσιο πρωινό ή για ένα γρήγορο γεύμα.

Υλικά
Μερίδες: 4

  • 20 φρέσκα σπαράγγια, κομμένα σε 3 ή 4 κομμάτια, καθαρισμένα
  • 8 αυγά
  • 12-14 ντοματίνια, ψιλοκομμένα
  • 1/4 μάτσο φρέσκος δυόσμος, ψιλοκομμένος
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 50 ml φρέσκο γάλα
  • 60 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

  • Για να φτιάξουμε σπαράγγια με αυγά, αρχικά ζεματίζουμε, σε μπόλικο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, τα σπαράγγια για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν λίγο.
  • Στη συνέχεια, τα στραγγίζουμε.
  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά.
  • Σοτάρουμε τα σπαράγγια μαζί με τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 3-4 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν λίγο.
  • Προσθέτουμε τα ντοματίνια και ανακατεύουμε λίγο, μέχρι να λαδωθούν.
  • Σπάμε τα αυγά σε ένα μπολ και τα χτυπάμε με το γάλα και αλατοπίπερο.
  • Αδειάζουμε το μείγμα στο τηγάνι με τα σπαράγγια.
  • Χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και ανακατεύουμε απαλά, ώστε να ψηθούν σε ανομοιόμορφα κομμάτια τα αυγά, για περίπου 3-4 λεπτά.
  • Ελέγχουμε το αλατοπίπερο, σκορπίζουμε τον δυόσμο και σερβίρουμε, τα σπαράγγια με αυγά, αμέσως.

Πηγή: gastronomos.gr

Advertisment