Δείτε τη συνταγή
Ήρθε η εποχή για τα πολυπόθητα σπαράγγια και τα απολαμβάνουμε με το ιδανικό τους ταίρι, τα αυγά. Ό,τι πρέπει για πλούσιο πρωινό ή για ένα γρήγορο γεύμα.
Υλικά
Μερίδες: 4
- 20 φρέσκα σπαράγγια, κομμένα σε 3 ή 4 κομμάτια, καθαρισμένα
- 8 αυγά
- 12-14 ντοματίνια, ψιλοκομμένα
- 1/4 μάτσο φρέσκος δυόσμος, ψιλοκομμένος
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- 50 ml φρέσκο γάλα
- 60 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε σπαράγγια με αυγά, αρχικά ζεματίζουμε, σε μπόλικο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, τα σπαράγγια για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν λίγο.
- Στη συνέχεια, τα στραγγίζουμε.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά.
- Σοτάρουμε τα σπαράγγια μαζί με τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 3-4 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν λίγο.
- Προσθέτουμε τα ντοματίνια και ανακατεύουμε λίγο, μέχρι να λαδωθούν.
- Σπάμε τα αυγά σε ένα μπολ και τα χτυπάμε με το γάλα και αλατοπίπερο.
- Αδειάζουμε το μείγμα στο τηγάνι με τα σπαράγγια.
- Χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και ανακατεύουμε απαλά, ώστε να ψηθούν σε ανομοιόμορφα κομμάτια τα αυγά, για περίπου 3-4 λεπτά.
- Ελέγχουμε το αλατοπίπερο, σκορπίζουμε τον δυόσμο και σερβίρουμε, τα σπαράγγια με αυγά, αμέσως.
Πηγή: gastronomos.gr

Δημοφιλή
Ισχυρός σεισμός ταρακούνησε την Κρήτη
Δικηγόρος οικογένειας 19χρονου Ραφαήλ: Τι ανέφερε για τους γονείς
Πένθος στο Τυμπάκι: Ραγίζει καρδιές η μαντινάδα του πατέρα του 19χρονου Ραφαήλ
Τελευταία ευκαιρία για χιλιάδες Κρητικούς για να....σώσουν τα οικόπεδα τους!
Νέο αίμα στην άσφαλτο: Δύο νεκροί σε τροχαίο
Ηράκλειο: Φωτιά στο Αρχοντικό - Συναγερμός στην πυροσβεστική
Κέρκυρα: 50χρονη επιχείρησε να βάλει τέλος στη ζωή της
Σαλαμίνα: Τα 8.000 ευρώ και το μίσος... για την πεθερά που οδήγησαν στο έγκλημα
Ηράκλειο: Θρήνος για τον πρόωρο χαμό της αγαπητής Άννας μητέρας τριών παιδιών