Ηράκλειο: 23oC
Δείτε το τελευταίο Δελτίο ειδήσεων
ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ

Σταθεροποιείται το φυσικό αέριο καθώς η αγορά σταθμίζει το χτύπημα στο Ιράν

19.04.2024, 14:40

Οι τιμές παραμένουν σε ανοδική τροχιά για δεύτερη εβδομάδα

Τα συμβόλαια αναφοράς αυξήθηκαν έως και 4,7% την Παρασκευή, προτού εξαλείψουν τα κέρδη αυτά. Οι τιμές παραμένουν σε ανοδική τροχιά για δεύτερη εβδομάδα.

Το χτύπημα ήρθε λιγότερο από μία εβδομάδα μετά το μπαράζ πυραύλων και μη επανδρωμένων αεροσκαφών της Τεχεράνης κατά του Ισραήλ, σύμφωνα με δύο Αμερικανούς αξιωματούχους. Τα ιρανικά μέσα ενημέρωσης φάνηκε να υποβαθμίζουν τον αντίκτυπο και οι πρώτες ενδείξεις είναι ότι επρόκειτο για μια συμβολική επίθεση που δεν θα αναγκάσει το Ιράν να απαντήσει επιθετικά, δήλωσε ο Ισραηλινός στρατηγός εν αποστρατεία Ισραέλ Ζιβ στο κανάλι 12 της χώρας.

Τι αναφέρει το Bloomberg

Παρόλα αυτά, οι αυξανόμενες γεωπολιτικές εντάσεις – από τις επιθέσεις της Ρωσίας στους χώρους αποθήκευσης φυσικού αερίου της Ουκρανίας έως την κλιμάκωση των συγκρούσεων στη Μέση Ανατολή – θέτουν το φυσικό αέριο στο επίκεντρο, καθώς η Ευρώπη εξαρτάται περισσότερο από ποτέ από τις παγκόσμιες ροές του καυσίμου. Τα ευρωπαϊκά συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το φυσικό αέριο παρουσιάζουν τώρα οριακή αύξηση από την αρχή του έτους, αφού διολίσθησαν τον Φεβρουάριο, όπως γράφει το Bloomberg.

πηγή: protothema.gr

Διαβάστε επίσης:

Ρέθυμνο: Τους «τσάκωσαν» με κάνναβη έπειτα από έλεγχο

Ιεράπετρα: Κυκλοφορούσε, οπλοφορούσε και συνελήφθη!

Κρήτη: Συνεκπαίδευση ελληνικών F-16 με γερμανική φρεγάτα