Ηράκλειο: 27oC
Δείτε το τελευταίο Δελτίο ειδήσεων
ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ

Σταύρος Αρναουτάκης για την Εθνική επέτειο: «Να είμαστε ενωμένοι για ένα καλύτερο μέλλον»

28.10.2023, 15:07

Αναφερόμενος στα γεγονότα της Μέσης Ανατολής εκφράζει την ανάγκη να πρυτανεύσει η λογική και να επικρατήσει η Ειρήνη στην περιοχή

Την ανάγκη της ενότητας των Ελλήνων και την αξία της ιστορικής συνείδησης για το μέλλον, επισημαίνει ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης σε δήλωσή του για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Ο Σταύρος Αρναουτάκης αναφερόμενος στα γεγονότα της Μέσης Ανατολής εκφράζει την ανάγκη να πρυτανεύσει η λογική και να επικρατήσει η Ειρήνη στην περιοχή.

Συγκεκριμένα ο Περιφερειάρχης Κρήτης αναφέρει:

«Τιμούμε σήμερα, όλους εκείνους που με πίστη στις αξίες της Ελευθερίας και της Εθνικής Κυριαρχίας, πολέμησαν και θυσιάστηκαν για την Πατρίδα.

Η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940, διδάσκει στους σημερινούς Έλληνες, πως πρέπει να είμαστε ενωμένοι, έχοντας στο μυαλό μας την ιστορική συνείδηση και με βάση αυτή να διαμορφώνουμε ένα καλύτερο μέλλον για τον τόπο μας.

Ο διαχρονικός συμβολισμός του «ΌΧΙ» είναι η θυσία, ατομική και συλλογική, με στόχο το καλό της Πατρίδας.

Σήμερα, 83 χρόνια μετά, είμαστε υπερήφανοι γιατί η χώρα μας στάθηκε στη σωστή πλευρά της Ιστορίας. Μιας ιστορίας που μας διδάσκει ότι το παρελθόν σφυρηλατεί το παρόν και προδιαγράφει με φωτεινά χρώματα το μέλλον.

Ιδιαίτερα, αυτές τις ημέρες, που ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή συγκλονίζει όλους μας, ευχόμαστε να πρυτανεύσει η λογική και να επικρατήσει η Ειρήνη στην περιοχή».