Ηράκλειο: 22oC
Επόμενο Δελτίο ειδήσεων σε
ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ
Επόμενο Δελτίο ειδήσεων σε

Στην εκδήλωση για την «Ημέρα της Ευρώπης 2024» ο Δήμαρχος Ηρακλείου

15.05.2024, 19:47

O Αλέξης Καλοκαιρινός είδε από κοντά τα περίπτερα ενημέρωσης που είχαν στήσει τα «Σχολεία – Πρέσβεις» της Κρήτης

Τον Δήμαρχο Ηρακλείου υποδέχθηκε ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Μανόλης Καρτσωνάκης, με τον Αλέξη Καλοκαιρινό να βλέπει από κοντά τα περίπτερα ενημέρωσης που είχαν στήσει τα «Σχολεία – Πρέσβεις» της Κρήτης, να συνομιλεί με μαθήτριες και μαθητές και να «ψηφίζει» στο «εκλογικό κέντρο» που είχε στηθεί στο πάρκο.

Εκφράζοντας την χαρά που βλέπει αυτή την κινητοποίηση των μαθητών για την Ευρώπη, σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός επεσήμανε: «Είναι μια μέρα αισιοδοξίας για την Ευρώπη, με τα παιδιά μας, με τους μαθητές εδώ στο πάρκο Γεωργιάδη. Είναι μια εκδήλωση για την οποία θέλω να συγχαρώ την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης για αυτή την προσπάθεια ευαισθητοποίησης, που βλέπουμε ότι βρίσκει έδαφος. Και ίσως μάλιστα οι νέοι μας να είναι ήδη ευαίσθητοι σε αυτό. Και αυτό θα είναι και το καλό μήνυμα. Περισσότερη Ευρώπη και όχι λιγότερη Ευρώπη. Το μήνυμα είναι ότι η Ευρώπη είναι για τους ανθρώπους, είναι για τις ανθρώπινες κοινότητες και είναι για να θέσουμε αυτή την μεγάλη και σύνθετη κοινότητα των ανθρώπων, σε μια τροχιά ειρήνης και ευημερίας. Φαίνεται ότι οι νέοι αυτό το παίρνουν επάνω τους και αυτό είναι το μήνυμα για την επόμενη μέρα. Βεβαίως πρέπει να πάμε όλοι να ψηφίσουμε. Θα είναι ένα καλό μήνυμα από τις εκλογές αυτές εάν οι νέες ηλικίες, όπως φαίνεται, βρεθούν στην κάλπη ακόμα περισσότερο Διότι το μέλλον ανήκει στους νέους και το μέλλον της Ευρώπης θα χαραχθεί από τους νέους ανθρώπους. Άρα λοιπόν, και οι νέοι στην χώρα μας θα πρέπει να είναι μπροστάρηδες σε αυτήν την προσπάθεια.».

Επίσης, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός και ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης έκαναν τις απονομές των βραβείων διαγωνισμού που είχε προηγηθεί, στον οποίο ισοβάθμησαν στην πρώτη θέση το 6ο Γυμνάσιο Ηρακλείου και το Πρότυπο Γυμνάσιο Ηρακλείου. Έπαινος δόθηκε στο 8ο Γυμνάσιο Ηρακλείου.

Η εκδήλωση έκλεισε μουσικά, με συναυλία μαθητριών και μαθητών από το 11ο ΓΕΛ Ηρακλείου.

Καλοκαιρινός

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο: Τι περιμένουμε, να θρηνήσουμε θύματα; – Χωρίς φανάρια ο κόμβος της Κνωσού!

Ηράκλειο: Τροχαίο στη λεωφόρο Καζαντζίδη – Τραυματίστηκε 15χρονος

Ηράκλειο: Live η κίνηση στους κεντρικούς δρόμους (φωτορεπορτάζ)