Ηράκλειο: 29oC
Δείτε το τελευταίο Δελτίο ειδήσεων
ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ

Στο «κόκκινο» η Κύπρος για καύσωνα και πυρκαγιές

13.06.2024, 23:36

Στους 44 βαθμούς Κελσίου αναμένεται να φτάσει η θερμοκρασία

Σε νέο κύμα ακραίου καύσωνα, το δεύτερο μάλιστα σε ένα μόλις δεκαήμερο εισήλθε η Κύπρος. Οι πρωτοφανείς, ακόμα και για τα τοπικά δεδομένα ειδικά τα τελευταία χρόνια, καύσωνες έχουν θέσει σε κατάσταση συναγερμού το νησί το οποίο βρίσκεται ακόμα στη διαδικασία αποτίμησης των ζημιών από την μεγάλη καταστροφική πυρκαγιά που ξέσπασε στην Πάφο την Τρίτη.

Πορτοκαλί προειδοποίηση για ακραία μέγιστη θερμοκρασία που θα φθάσει τους 44 βαθμούς Κελσίου εξέδωσε για αύριο Παρασκευή το Τμήμα Μετεωρολογίας, ενώ το Τμήμα Δασών διατηρεί στο κόκκινο το επίπεδο συναγερμού για πρόκληση πυρκαγιών.

Το Τμήμα Μετεωρολογίας αναφέρει ότι η μέγιστη θερμοκρασία στο εσωτερικό αναμένεται να ανέλθει γύρω στους 44 βαθμούς και γύρω στους 35 στα ψηλότερα ορεινά. Επίσης, κίτρινη προειδοποίηση εκδόθηκε για απόψε για τα ψηλότερα ορεινά.

Κλείσιμο σχολείων στις 10:45

Αύριο επίσης τα σχολεία θα κλείσουν στις 10:45 π.μ. λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που αναμένονται. Πρόκειται για απόφαση του υπουργείο Παιδείας το οποίο έχει ανταποκριθεί σε αίτημα εκπαιδευτικών, αλλά και μερίδας γονέων που εξέφρασαν έντονες ανησυχίες για τους κινδύνους που ελλοχεύουν από την έκθεση παιδιών σε τέτοιες συνθήκες.

Πηγή: ΕΡΤ


Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα