Ηράκλειο: 32oC
Επόμενο Δελτίο ειδήσεων σε
ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ
Επόμενο Δελτίο ειδήσεων σε

Κρήτη: Στο κόκκινο ο δείκτης επικινδυνότητας για εξάπλωση πυρκαγιών στις 3/10

03.10.2023, 13:40

Επί ποδός η Πυροσβεστική Υπηρεσία για την αντιμετώπιση τυχόν πυρκαγιών που επρόκειτο να εκδηλωθούν σήμερα, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Σε κατάσταση συναγερμού είναι η Πυροσβεστική Υπηρεσία αφού σήμερα, Τρίτη 3 Οκτωβρίου, η Κρήτη κατατάσσεται στις περιοχές που εμφανίζουν πολύ υψηλό δείκτη επικινδυνότητας για εκδήλωση και εξάπλωση δασικών πυρκαγιών. 

Χάρτης εκδήλωσης & εξάπλωσης δασικών πυρκαγιών για την Τρίτη 3/10/22

Πηγή: meteo.gr

Σύμφωνα με το meteo.gr η υψηλότερη θερμοκρασία σήμερα για τον νομό Ηρακλείου είναι 24 βαθμοί κελσίου ενώ η χαμηλότερη 21 βαθμοί κελσίου. Αντίστοιχα στον νομό Ρεθύμνου είναι 23 και 22 βαθμοί κελσίου. Όσον αφορά τον Άγιο Νικόλαο, η υψηλότερη θερμοκρασία θα αγγίξει τους 24 βαθμούς και η χαμηλότερη τους 21. Τα Χανιά έχουν την πρωτιά για τη χαμηλότερη θερμοκρασία σήμερα με 19 βαθμούς κελσίου. Η υψηλότερη θερμοκρασία στον νομό θα είναι 24 βαθμοί.

Σε αντίθεση με την Τρίτη, η Τετάρτη 4/10 απαλλάσσεται από την υψηλή επικινδυνότητα και μπαίνει σε μια χαμηλής έως μέτριας κλίμακας επικινδυνότητας για την εκδήλωση και εξάπλωση δασικής πυρκαγιάς.

Χάρτης εκδήλωσης & εξάπλωσης δασικών πυρκαγιών για την Τετάρτη 4/10

Πηγή: meteo.gr

Το Ηράκλειο, την Τετάρτη 3/10 θα κυμανθεί ανάμεσα στους 21-24 βαθμούς κελσίου όπως και ο Άγιος Νικόλαος. Οι θερμοκρασίες στο Ρέθυμνο θα είναι πιο χαμηλές, έως και 17 βαθμούς κελσίου με την μεγαλύτερη να αγγίζει και τους 23 βαθμούς. Τέλος, οι θερμοκρασίες στα Χανιά θα κυμανθούν από 15 έως 25 βαθμούς κελσίου.