Ηράκλειο: 19oC
Δείτε το τελευταίο Δελτίο ειδήσεων
ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ

Στο νοσοκομείο «Άγιος Παύλος» της Θεσσαλονίκης ο πρωθυπουργός

09.04.2024, 17:22

 «Το ΕΣΥ αλλάζει»

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε το Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Άγιος Παύλος» όπου υλοποιούνται εργασίες ανακαίνισης και εκσυγχρονισμού του τμήματος επειγόντων περιστατικών (ΤΕΠ), στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0», με χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε για την πορεία υλοποίησης των έργων και είχε την ευκαιρία να συζητήσει με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και τους ασθενείς.

Τι είπε μεταξύ άλλων ο Πρωθυπουργός

Στο τέλος της επίσκεψης ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε: «Η οικοδόμηση του νέου ΕΣΥ είναι πράγματι ένα τιτάνειο έργο. Βήμα-βήμα, όμως, το ΕΣΥ αλλάζει. Με σημαντική χρηματοδότηση και από το Ταμείο Ανάκαμψης, προχωράμε στον εκσυγχρονισμό και σε σημαντικές παρεμβάσεις σε παραπάνω από 80 νοσοκομεία και σε παραπάνω από 150 κέντρα υγείας. Σήμερα εδώ, στον ”Άγιο Παύλο”, ένα πολύ σημαντικό νοσοκομείο για την Ανατολική Θεσσαλονίκη, είδαμε ένα μικρό μόνο δείγμα από τις παρεμβάσεις αυτές, με τα καινούργια τμήματα επειγόντων περιστατικών, υπερσύγχρονα, τα οποία θα δοθούν σε λειτουργία εντός των επόμενων δύο εβδομάδων. Συνολικά μόνο ο «Άγιος Παύλος» από ευρωπαϊκούς πόρους, -θέλω να τονίσω αυτό- θα εισπράξει παραπάνω από 10 εκατομμύρια ευρώ».

πηγή: protothema.gr

Διαβάστε επίσης:

Φάμελλος: «Η κυβέρνηση έχει χάσει την εμπιστοσύνη της κοινωνίας»

Ευρωεκλογές: Αυτοί είναι οι πρώτοι δέκα υποψήφιοι της Νέας Αριστεράς

Δόμνα Μιχαηλίδου: Στα άμεσα σχέδια η υλοποίηση προγραμμάτων για τη νεανική απασχόληση

Γεωργιάδης: «Δεν κόβουμε σε κανέναν καρκινοπαθή κανένα φάρμακο» (βίντεο)