Εύκολη και νόστιμη συνταγή
Εάν είσαι λάτρης της στριφτής πίτας, τότε η παρακάτω συνταγή είναι για εσένα! Τραγανή χειροποίητη πίτα που θα λατρέψεις.
Υλικά
- 250 γραμμάρια φύλλο για πίτα
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 μέτριο πράσο κομμένο σε λεπτές ροδέλες
- 5 φέτες μπέικον
- λίγο μοσχοκάρυδο
- 1 αβγό
- 3 μεγάλες πατάτες βρασμένες
- 1/4 φλιτζάνι γάλα
- λίγο σουσάμι μαύρο
Εκτέλεση
- Φτιάχνετε τον πουρέ πατάτας, κόβετε τις πατάτες σε κύβους και τις βράζετε για 15 λεπτά.
- Στη συνέχεια με το ειδικό εργαλείο ή με ένα πιρούνι τις λιώνετε.
- Έπειτα ρίχνετε στον πουρέ το γάλα και ανακατεύετε καλά μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
- Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε 2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και μαγειρεύετε καλά το πράσο και το μπέικον.
- Τα ρίχνετε μέσα στον πουρέ και ανακατεύετε προσθέτοντας το αυγό και το μοσχοκάρυδο.
- Ανοίγετε το φύλλο, το λαδώνετε ελαφρά και με την βοήθεια μίας σακούλας ζαχαροπλαστικής αδειάζετε μια λωρίδα πουρέ στην άκρη του φύλλου κατά μήκος.
- Τυλίγετε το φύλλο σαν ρολό και μετά κυκλικά και χαλαρά σαν κοχλία.
- Βάζετε τις στριφτές σε ένα λαδωμένο ταψί, τις ραντίζετε με λίγο νερό και λάδι και πασπαλίζετε με λίγο σουσάμι.
- Ψήνετε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές.
Διαβάστε επίσης:
Σαλάτα με κολοκύθια, ελιές, κάππαρη και πικάντικη σάλτσα
Δημοφιλή
Συναγερμός στο Μαρούσι: Έκρηξη σε ταβέρνα – Πληροφορίες για Δύο τραυματίες
Έφοδος της Αστυνομίας σε gay party - Συνελήφθησαν 12 άντρες
Σάλος στη Σκωτία: Εκπαιδευτικός είχε... «διπλή ζωή» στο Only Fans και αποβλήθηκε για 2 χρόνια - Οι φωτογραφίες που την «έκαψαν»
ΔΕΔΔΗΕ: Διακοπές ρεύματος σήμερα (18/7) σε περιοχές της Κρήτης
Συναγερμός για την εξαφάνιση της 19χρονης Βασιλικής από την Αττική
Τι λένε τα ζώδια για σήμερα Παρασκευή 18 Ιουλίου
Τραγωδία στη Νίκαια: Νεκρός πεζός που παρασύρθηκε από μηχανή
Ηράκλειο: Η Δικαιοσύνης αποχαιρετά τη «σιδηρά κυρία» της
Ηράκλειο: Στο νοσοκομείο 14χρονος μετά από μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ