Ηράκλειο: 30oC

Συνταγή για στριφτή πατατόπιτα με μπέικον

01.07.2024, 15:48

Εύκολη και νόστιμη συνταγή 

Εάν είσαι λάτρης της στριφτής πίτας, τότε η παρακάτω συνταγή είναι για εσένα! Τραγανή χειροποίητη πίτα που θα λατρέψεις.

Υλικά

  • 250 γραμμάρια φύλλο για πίτα
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 μέτριο πράσο κομμένο σε λεπτές ροδέλες
  • 5 φέτες μπέικον
  • λίγο μοσχοκάρυδο
  • 1 αβγό
  • 3 μεγάλες πατάτες βρασμένες
  • 1/4 φλιτζάνι γάλα
  • λίγο σουσάμι μαύρο

Εκτέλεση

  • Φτιάχνετε τον πουρέ πατάτας, κόβετε τις πατάτες σε κύβους και τις βράζετε για 15 λεπτά.
  • Στη συνέχεια με το ειδικό εργαλείο ή με ένα πιρούνι τις λιώνετε.
  • Έπειτα ρίχνετε στον πουρέ το γάλα και ανακατεύετε καλά μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
  • Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε 2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και μαγειρεύετε καλά το πράσο και το μπέικον.
  • Τα ρίχνετε μέσα στον πουρέ και ανακατεύετε προσθέτοντας το αυγό και το μοσχοκάρυδο.
  • Ανοίγετε το φύλλο, το λαδώνετε ελαφρά και με την βοήθεια μίας σακούλας ζαχαροπλαστικής αδειάζετε μια λωρίδα πουρέ στην άκρη του φύλλου κατά μήκος.
  • Τυλίγετε το φύλλο σαν ρολό και μετά κυκλικά και χαλαρά σαν κοχλία.
  • Βάζετε τις στριφτές σε ένα λαδωμένο ταψί, τις ραντίζετε με λίγο νερό και λάδι και πασπαλίζετε με λίγο σουσάμι.
  • Ψήνετε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές.

Διαβάστε επίσης:

Σαλάτα με κολοκύθια, ελιές, κάππαρη και πικάντικη σάλτσα