Ηράκλειο: 23oC
Δείτε το τελευταίο Δελτίο ειδήσεων
ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ

Super League 1: Η ΔΕΑΒ καλεί τον Παναθηναϊκό για το πανό κατά της Βουλής

16.04.2024, 2:06

Με πρόστιμο κινδυνεύουν οι «πράσινοι» για το πανό που αναρτήθηκε στην κλειστή λόγω τιμωρίας Θύρα 13 στον αγώνα με την Λαμία για τα play offs της Super League 


Στην ανακοίνωση της ΔΕΑΒ γίνεται ειδική αναφορά στο γεγονός ότι στο συγκεκριμένο παιχνίδι η Θύρα 13 ήταν κλειστή λόγω τιμωρίας. Το προαναφερθέν πανό εισήλθε στη αθλητική εγκατάσταση προφανώς με ανοχή της εγκαλούμενης ΠΑΕ, καθόσον είχε ήδη επιβληθεί η διοικητική κύρωση της απαγόρευσης χρήσης από θεατές της θύρας 13″ αναφέρεται χαρακτηριστικά.
Ο Παναθηναϊκός κινδυνεύει με πρόστιμο 20.000 ευρώ.
Η ανακοίνωση: «Η Διαρκής Επιτροπή Αντιμετώπιση της Βίας (ΔΕΑΒ) ανακοινώνει τα εξής:

Α. Καλείται σε ακρόαση η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ, την Δευτέρα 22/04/2024 και ώρα 11:30, για την ανάρτηση, από φιλάθλους της, πανό στη θύρα 13-14 που ανέγραφε «Λουκέτο βάλτε στη Βουλή, όχι στη θύρα 13» το οποίο κατέβηκε μετά από δύο ώρες.
Το περιεχόμενο του συγκεκριμένου πανό έχει χαρακτήρα πολιτικό, επειδή αφορά κορυφαίο δημοκρατικό θεσμό της χώρας (Βουλή των Ελλήνων), είναι δε υβριστικό, καθόσον αναφέρεται απαξιωτικά για αυτόν ως πυλώνα της Ελληνικής Δημοκρατίας, εξισώνοντάς τον με τη Θύρα 13, των φιλάθλων της εγκαλούμενης ΠΑΕ, ζητώντας παράλληλα το κλείσιμο της Βουλής, αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν επιτελεί σωστά το έργο της.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι το προαναφερθέν πανό εισήλθε στη αθλητική εγκατάσταση προφανώς με ανοχή της εγκαλούμενης ΠΑΕ, καθόσον είχε ήδη επιβληθεί η διοικητική κύρωση της απαγόρευσης χρήσης από θεατές της θύρας 13, με την υπ’ αριθμό 13/2024 απόφαση της ΔΕΑΒ.
Εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 14 του ν.5085/2024.»

Διαβάστε επίσης

Παναθηναϊκός: Με ανατροπή και ορεξάτο Μπερνάρ επικράτησε με 3-1 της Λαμίας

Super League: Τα βασικά σενάρια παραμονής για τις ομάδες των play-out

ΟΦΗ: Με σόου…Μπάκιτς απέσπασε την ισοπαλία (2-2) από τις Σέρρες