Ηράκλειο: 11oC
Επόμενο Δελτίο ειδήσεων σε
ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ
Επόμενο Δελτίο ειδήσεων σε

Παν. Κρήτης: Η ανακοίνωση για την εκκένωση του «Ευαγγελισμού»

03.10.2023, 11:06

«Με την αρωγή της Πολιτείας, το εμβληματικό κτήριο θα αποκατασταθεί και θα ανακαινιστεί, για να αποτελέσει την “καρδιά” του Πανεπιστημίου Κρήτης στην πόλη του Ηρακλείου»

Νέα ένταση προκλήθηκε μετά από επέμβαση των ΜΑΤ έξω από τα γραφεία του «Τηγανίτη», ενώ έχει προηγηθεί “κλεφτοπόλεμος” με χημικά. Σε σχετική ανακοίνωση προχώρησε η Πρυτανεία του Πανεπιστημίου για την αξιοποίηση του Ιστορικού κτηρίου της οδού Θεοτοκοπούλου.

Συνεχίζεται ο αναβρασμός που επικρατεί στην καρδιά του Ηρακλείου με αφορμή την προ ολίγων 24ώρων αιφνιδιαστική εισβολή της Αστυνομίας με σκοπό την εκκένωση του εμβληματικού κτηρίου της πρώην κλινικής “Ευαγγελισμός”, που τελούσε υπό κατάληψη από άτομα του αναρχικού-αντιεξουσιαστικού χώρου για δύο δεκαετίες.

Ανακοίνωση από το Πανεπιστήμιο Κρήτης – Τα σχέδια για την αξιοποίηση του κτηρίου

Παράλληλα, η Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Κρήτης ανακοίνωσε τα μελλοντικά σχέδια για αξιοποίηση του κτηρίου, ενώ για τρίτο 24ωρο εξακολουθούσε να υπάρχει ένταση στην πόλη.

Επισημαίνεται ότι η Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Κρήτης έκφερε άποψη ,επισήμως, για τον “Ευαγγελισμό”, επισημαίνοντας αφενός ότι η απόδοση του Ιστορικού κτηρίου αποτελεί πάγιο αίτημα των πρυτανικών Αρχών και της πανεπιστημιακής κοινότητας, αφετέρου ότι το κτήριο θα ανακαινιστεί, ούτως ώστε να αποτελέσει την “καρδιά” του Πανεπιστημίου στην πόλη του Ηρακλείου.

Η ανακοίνωση της Πρυτανείας αναφέρει τα εξής:

«Η απόδοση του ιστορικού κτηρίου του “Ευαγγελισμού” στο Πανεπιστήμιο Κρήτης αποτελεί πάγιο αίτημα όλων των πρυτανικών Αρχών και της πανεπιστημιακής κοινότητας τα τελευταία 20 χρόνια.

Με την αρωγή της Πολιτείας, το εμβληματικό κτήριο θα αποκατασταθεί και θα ανακαινιστεί, για να αποτελέσει την “καρδιά” του Πανεπιστημίου Κρήτης στην πόλη του Ηρακλείου.

Το Πανεπιστήμιο Κρήτης, πιστό στην αποστολή του, θα δημιουργήσει έναν πολυχώρο εκπαίδευσης, πολιτισμού, προσφοράς στην κοινωνία και προβολής των δράσεών του, αντάξιο της ιστορικής του διαδρομής. Ένα εμβληματικό κτήριο, συνδετικό κρίκο με την πόλη και την κοινωνία της Κρήτης».