Ηράκλειο: 33oC
Επόμενο Δελτίο ειδήσεων σε
ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ
Επόμενο Δελτίο ειδήσεων σε

Συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ

11.07.2024, 16:53

Στο επίκεντρο οι αποφάσεις της ΚΕ και η έκθεση για τα οικονομικά στο κόμμα

Στον ΣΥΡΙΖΑ συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία με βασικό θέμα το οικονομικό και το εάν θα είναι εφικτή η χρηματοδότηση των ΜΜΕ που ανήκουν στο κόμμα. Αργότερα το απόγευμα από τις 17:00 ο Στέφανος Κασσελάκης θα δεχθεί στο γραφείο του πολίτες που ενδιαφέρονται να μιλήσουν μαζί του.

Στο επίκεντρο της συνεδρίασης είναι τα οικονομικά του κόμματος και των MME του ΣΥΡΙΖΑ, της εφημερίδας Αυγή, για την οποία έχει ήδη ανακοινωθεί αναστολή του καθημερινού φύλλου, καθώς επίσης και η κατάσταση στον ραδιοφωνικό σταθμό Κόκκινο.

Από νωρίς έχουν συγκεντρωθεί στην Κουμουνδούρου οι εργαζόμενοι της εφημερίδας και του ραδιοφωνικού σταθμού οι οποίοι διαμαρτύρονται φωνάζοντας συνθήματα και έχοντας αναρτήσει πανό στα οποία αναγράφονται μεταξύ άλλων « Είμαστε στον αέρα απλήρωτοι» και «Να μην κλείσει η Αυγή – 72 χρόνια ιστορίας».

Κατά τα άλλα, ο κ. Κασσελάκης εγκαινιάζει από σήμερα ένα νέο τρόπο επικοινωνίας με τους πολίτες, όπως έχει προαναγγείλει από εχθές. Θα ανοίξει το γραφείο του από τις 17:00 έως τις 20:00 χωρίς ραντεβού και ήδη έχει υπάρξει μεγάλη ανταπόκριση. Μάλιστα αν υπάρξει μεγάλη ανταπόκριση σε αυτό το εγχείρημα δεν αποκλείεται να επαναληφθεί το επόμενο διάστημα.

Στο μεταξύ στελέχη του κόμματος επανέρχονται στη συζήτηση για την Κεντροαριστερά. Ο κ. Τεμπονέρας, ο κ. Κοτσακάς και ο κ. Τσιόκας δημιουργούν, όπως λένε σε κοινή τους δήλωση, χώρο διαλόγου των αριστερών και προοδευτικών δυνάμεων με τη συμμετοχή υφιστάμενων κομμάτων, κοινωνικών φορέων, κινήσεων και ανένταχτων πολιτών.

Ταυτόχρονα, επισημαίνουν την αναγκαιότητα για την ανασύνθεση του ευρύτερου αριστερού προοδευτικού χώρου και συμπληρώνουν σε αυτή τους τη δήλωση ότι δεν τίθεται θέμα καταργήσης ή συγχώνευσης κομμάτων.

Η δική τους συμβολή για το νέο εκλογικό σχήμα έγκειται καταρχήν στη συμμετοχή τους στη διαβούλευση για τη διαμόρφωση προγραμματικής συμφωνίας, εάν και εφόσον αυτή καταστεί εφικτή, οι Ελληνίδες και οι Έλληνες μαζί με τα μέλη των κομμάτων του χώρου, μέσα από ανοιχτές διαδικασίες κοινωνίας, θα προσδιορίσουν την ηγετική ομάδα και τον επικεφαλής του σχήματος, αναφέρουν τα τρία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή: ertnews.gr

Διαβάστε επίσης:


Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα