Ηράκλειο: 14oC
CretaOne Radio 102,3 Δείτε Ζωντανά
Ακούστε Ζωντανά CretaOne Radio 102,3
Δείτε Ζωντανά CretaOne Radio 102,3

Συνταγή: Αγκινάρες παπουτσάκια

05.04.2025, 18:41

Μια διαφορετική εκδοχή στο παραδοσιακό πιάτο

Το πόσο ταιριάζει η γεύση της αγκινάρας με αυτήν του κιμά θα το διαπιστώσετε σε αυτή τη συνταγή. Εμείς ακόμη τη μνημονεύουμε!

Υλικά

Μερίδες: 4

  • 10 μεγάλες αγκινάρες, καθαρισμένες (μόλις τις καθαρίσουμε, τις βάζουμε σε μπολ με λεμονόνερο για να μη μαυρίσουν)
  • 250 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος, από σπάλα
  • 1 ξερό κρεμμύδι, σε ψιλά καρέ
  • 1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη
  • 1 μέτριο καρότο, τριμμένο
  • 1 μικρό και τρυφερό κλωνάρι σέλινου, ψιλοκομμένο
  • 300 γρ. ντοματάκια ολόκληρα κονσέρβας, πολτοποιημένα στον πολυκόφτη
  • 100 ml κρασί ξηρό, λευκό
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή
  • 1 κουτ. γλυκού βασιλικός ξερός
  • 300 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 100 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Αγκινάρες Πηγή: freepik

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε αγκινάρες παπουτσάκια, αρχικά βράζουμε, σε μια κατσαρόλα, με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, τις αγκινάρες για περίπου 15 λεπτά μέχρι να μισομαλακώσουν.
  2. Στη συνέχεια, τις στραγγίζουμε.
  3. Παράλληλα σε άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά.
  4. Έπειτα, σοτάρουμε τον κιμά για 3-4 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
  5. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το σέλινο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
  6. Ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  7. Προσθέτουμε το καρότο, τη δάφνη, τη ρίγανη, τον βασιλικό, αλατοπίπερο και τη μισή ποσότητα ντομάτας.
  8. Ανακατεύουμε, μετριάζουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 15-20 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  9. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170° C.
  10. Σε μέτριο ταψί, που να χωράει τις αγκινάρες σε μία στρώση, απλώνουμε την υπόλοιπη ντομάτα, ώστε να καλύψει τον πυθμένα του σκεύους.
  11. Ρίχνουμε 150 ml νερό και αλατοπίπερο.
  12. Γεμίζουμε τις αγκινάρες με τον κιμά και τις βάζουμε στο ταψί σε μία στρώση.
  13. Ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν καλά οι αγκινάρες.
  14. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με την παρμεζάνα.
  15. Βγάζουμε για λίγο το ταψί από τον φούρνο και με ένα κουτάλι καλύπτουμε τις αγκινάρες με το μείγμα του γιαουρτιού.
  16. Ξαναβάζουμε το ταψί στον φούρνο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου άλλα 10 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς στην επιφάνεια.

Πηγή: gastronomos.gr

 

πριν από 1 λεπτό
Αθλητικά

Sport Italia: «Η Γιουβέντους ενδιαφέρεται για τον Χρήστο Μανδά»

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 4 λεπτά
Style

Αυτά τα ζώδια που προσελκύουν το χρήμα

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 9 λεπτά
Πολιτική

Τσιάρας: «Υπάρχουν και άλλα ζητήματα που είμαστε πρόθυμοι να συζητήσουμε με τους αγρότες» (βίντεο)

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 11 λεπτά
Ελλάδα

Φοινικούντα: Νέες εξελίξεις – Ο 33χρονος ανιψιός σχεδίαζε να φύγει στο εξωτερικό πριν συλληφθεί

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 25 λεπτά
Style

Διαμαντής Καραναστάσης: «Είναι πολύ μικρό για να το συζητάμε» είπε για το θετικό αλκοτέστ

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 27 λεπτά
Κρήτη

Χανιά: Συνελήφθη ένστολος… «μαϊμού»

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 31 λεπτά
Ελλάδα

Δεκάδες Άγιοι Βασίληδες με σανίδες, σκόρπισαν χαμόγελα σε μικρούς και μεγάλους (φωτογραφίες ,βίντεο)

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 42 λεπτά
Ηράκλειο

Μαλεβίζι: Γιορτινές δράσεις και παιχνίδι για τα παιδιά στην πλατεία Κατσαμάνη έως τις 31 Δεκεμβρίου

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 44 λεπτά
Κρήτη

Ρέθυμνο: Χειροπέδες σε 6 άτομα για παράνομο τζόγο

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 50 λεπτά
Οικονομία

Πληρωμές e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ: Αυτοί είναι οι δικαιούχοι από 22 έως 24 Δεκεμβρίου

Διαβάστε περισσότερα

CretaOne TV

Δείτε όλα τα βίντεο του CretaOne TV εδώ

Παρακολουθήστε τώρα →