Mια πανεύκολη και νόστιμη συνταγή που μπορεί να συνοδεύσει οποιοδήποτε φαγητό
Υλικά
800 γρ. φέτα
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
2 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
2 κ.γ. καυτερή πάπρικα
1 καυτερή πράσινη πιπεριά πολύ ψιλοκομμένη
2 κ.γ. αποξηραμένη ρίγανη
6 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
Ντομάτα σε κύβους
Ελιές για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Βήμα 1ο
Μουσκεύουμε σε ένα μπολ με νερό τη φέτα για 30 λεπτά, αλλάζοντας ενδιάμεσα μια-δυο φορές το νερό για να φύγει η υπερβολική αλμύρα του τυριού.
Βήμα 2ο
Μεταφέρουμε τη φέτα σε μπολ και τη σπάμε σε πολύ μικρά κομμάτια. Προσθέτουμε το σκόρδο, τη γλυκιά και την καυτερή πάπρικα, την πιπεριά, τη ρίγανη και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Βήμα 3ο
Σερβίρουμε την τυροκαυτερή με κυβάκια ντομάτας, ελιές και ελαιόλαδο.
*Εναλλακτική με κόκκινες πιπεριές
Σοτάρουμε 4 κόκκινες γλυκές πιπεριές ψιλοκομμένες μαζί με 2 πράσινες καυτερές σε 6 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο. Μόλις κρυώσουν, τις ανακατεύουμε με το ελαιόλαδο του τηγανιού με 800 γρ. τριμμένη φέτα και 8 κ.σ. στραγγιστό γιαούρτι.
Πηγή: vita.gr
Δημοφιλή
Θρήνος στο κρητικό μπάσκετ: Έφυγε ξαφνικά από τη ζωή ο Μάρκος Ναλετάκης
Θλίψη στα Χανιά για το θάνατο του γνωστού εικαστικού Ευτύχη Παλλήκαρη
Σε ποια χωριά της Κρήτης καταργείται ο ΕΝΦΙΑ - Αναλυτικά η λίστα με τους οικισμούς
Ηράκλειο: Σε αυτά τα χωριά καταργείται ο ΕΝΦΙΑ
Τραγωδία στην Αχαΐα: Νεκρός αγρότης με σφαίρα από καραμπίνα
Πρώτο «τραπέζι πίστα» σε διάσημο καφέ του Κολωνακίου ο... «Φραπές»
Αποκαρδιωτικές εικόνες στην Κρήτη: Κοπάδι αιγοπροβάτων «αφάνισε» αμπέλι (Φωτογραφίες)
Νέο αίμα στους δρόμους της Κρήτης - Νεκρός 57χρονος άνδρας σε τροχαίο
Λασίθι: Επικίνδυνη προσπέραση λεωφορείου σε διπλή γραμμή (φωτογραφία)