Mια πανεύκολη και νόστιμη συνταγή που μπορεί να συνοδεύσει οποιοδήποτε φαγητό
Υλικά
800 γρ. φέτα
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
2 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
2 κ.γ. καυτερή πάπρικα
1 καυτερή πράσινη πιπεριά πολύ ψιλοκομμένη
2 κ.γ. αποξηραμένη ρίγανη
6 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
Ντομάτα σε κύβους
Ελιές για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Βήμα 1ο
Μουσκεύουμε σε ένα μπολ με νερό τη φέτα για 30 λεπτά, αλλάζοντας ενδιάμεσα μια-δυο φορές το νερό για να φύγει η υπερβολική αλμύρα του τυριού.
Βήμα 2ο
Μεταφέρουμε τη φέτα σε μπολ και τη σπάμε σε πολύ μικρά κομμάτια. Προσθέτουμε το σκόρδο, τη γλυκιά και την καυτερή πάπρικα, την πιπεριά, τη ρίγανη και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Βήμα 3ο
Σερβίρουμε την τυροκαυτερή με κυβάκια ντομάτας, ελιές και ελαιόλαδο.
*Εναλλακτική με κόκκινες πιπεριές
Σοτάρουμε 4 κόκκινες γλυκές πιπεριές ψιλοκομμένες μαζί με 2 πράσινες καυτερές σε 6 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο. Μόλις κρυώσουν, τις ανακατεύουμε με το ελαιόλαδο του τηγανιού με 800 γρ. τριμμένη φέτα και 8 κ.σ. στραγγιστό γιαούρτι.
Πηγή: vita.gr
Δημοφιλή
ΟΠΕΚΕΠΕ: Εντοπίστηκαν τα πρώτα 100 ΑΦΜ με παράνομες επιδοτήσεις και στην Κρήτη
Ηράκλειο: Βαρύ πένθος για την οικογένεια Βελημβασάκη
Κρήτη: Σεισμός 3,2 ρίχτερ βόρεια του Ηρακλείου
«Νέκρα στην Σαντορίνη, η Κρήτη είναι φίσκα»: Αλλάζει ο χάρτης των διακοπών στην Ελλάδα - Ποια νησιά εγκαταλείπουν οι τουρίστες
Θρήνος: Νεκρή 22χρονη σε τροχαίο
Κρήτη: Κάνουν μπάνιο δίπλα στα λύματα - Εικόνες ντροπής σε μία από τις πιο τουριστικές περιοχές
Κρήτη: 250 αδέσποτα πρόβατα μάζεψε η αστυνομία - Ψάχνουν τους ιδιοκτήτες
ΟΠΕΚΕΠΕ: Αντίστροφη μέτρηση για τις κατασχέσεις περιουσίας - Ποιοι δεν γλιτώνουν με τίποτα
Ηράκλειο: Άγρια συμπλοκή αλλοδαπών στον Καράβολα