- 150 γραμμάρια Bucatini (χοντρό σπαγγέτι)
- 40 γραμμάρια γκουαντσάλε ή καπνιστή πανσέτα καλής ποιότητας
- 3 μεγάλα αυγά ελευθέρας βοσκής
- 50 γραμμάρια τυρί πεκορίνο
Οδηγίες
- Μαγειρέψτε τα ζυμαρικά σε μια κατσαρόλα με βραστό αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Εν τω μεταξύ, ζεστάνετε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Κόψτε το γκουαντσάλε σε κομμάτια μισού εκατοστού και προσθέστε τα στο τηγάνι, μετά χαμηλώστε τη φωτιά σε μέτρια-χαμηλή.
- Μαγειρέψτε μέχρι το γκουαντσάλε να ροδίσει, ανακατεύοντας τακτικά. Μόλις τελειώσετε, σβήστε τη φωτιά και προσθέστε ένα κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι.
- Σε ένα ξεχωριστό μπολ, χωρίστε τους κρόκους από δύο αυγά, αποθηκεύοντας τα ασπράδια για άλλη χρήση. Προσθέστε το υπόλοιπο ολόκληρο αυγό στο μπολ, μαζί με λίγο κρύο νερό για να χαλαρώσει το μείγμα.
- Τρίψτε το μεγαλύτερο μέρος του τυριού πεκορίνο στο μπολ και ανακατέψτε καλά.
- Χρησιμοποιώντας λαβίδες, μεταφέρετε τα μαγειρεμένα ζυμαρικά απευθείας στο τηγάνι με το γκουαντσάλε, με λίγο από το νερό μαγειρέματος.
- Ανακατέψτε τα ζυμαρικά για να απορροφήσουν τις γεύσεις και μετά περιμένετε περίπου 2 λεπτά πριν προσθέσετε το μείγμα αυγών.
- Καθώς ανακατεύετε τα ζυμαρικά, προσθέστε περισσότερο νερό μαγειρέματος εάν είναι απαραίτητο για να αραιώσει η σάλτσα.
- Σερβίρετε αμέσως, γαρνίροντας με το υπόλοιπο τυρί και πασπαλίζοντας με μαύρο πιπέρι.
Δημοφιλή
Απόφαση σταθμός για τους άνω των 60 - Ποιοι δεν βγαίνουν στη σύνταξη
Πένθος στο Ηράκλειο: Έφυγε από τη ζωή ιδιοκτήτης ραδιοφωνικού σταθμού
Ηράκλειο: Συγκίνηση για τον θάνατο του Θεόδωρου Χαλκιαδάκη
Νησιά σε καθεστώς… take away - Οι τουρίστες γυρνούν την πλάτη στην εστίαση
Τι λέει ο Γεωργιάδης για τη γυναίκα έχασε τη ζωή της στην Αίγινα εξαιτίας έλλειψης οδηγού ασθενοφόρου στο Κέντρο Υγείας
Νέες ταυτότητες: Πότε λήγει η προθεσμία για την υποχρεωτική αντικατάστασή τους
Ήταν λάθος μου, έπρεπε να τον είχα πάρει μαζί μου, λέει η αδερφή του 5χρονου στα Καμίνια
Με αίμα βάφτηκε ξανά η άσφαλτος: Νεκρός 30χρονος οδηγός μηχανής σε τροχαίο
ΕΦΚΑ: Σήμερα η πληρωμή των αναδρομικών – Ποιους αφορά