Ηράκλειο: 37oC

Συνταγή για κουραμπιέδες

22.12.2023, 1:59

Χριστούγεννα χωρίς παραδοσιακούς κουραμπιέδες δεν γίνεται

Φέτος θα φτιάξεις τους πιο νόστιμους και τραγανούς και θα εντυπωσιάσεις.

Δείτε αναλυτικά τα υλικά της συνταγής και την εκτέλεση:

Συστατικά

1/2 κιλό βούτυρο
1 φλ. γεμάτο άχνη ζάχαρη
2 κρόκοι αυγών
1/2 φλ. κονιάκ
2 φλ. καβουρντισμένα αμύγδαλα
9 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.σ.μπέικιν πάουντερ
1 βανίλια
γαρίφαλο σε σκόνη
4 φλ. άχνη ζάχαρη
ανθόνερο

Τρόπος Μαγειρέματος

-Σε ένα μεγάλο μπολ ή στον κάδο του μίξερ βάζεις το βούτυρο και το χτυπάς μέχρι να αφρατέψει
-Προσθέτεις την άχνη και συνεχίζεις για 10-15 λεπτά το χτύπημα
-Ρίχνεις τους κρόκους των αυγών, το κονιάκ, τα αμύγδαλα, λίγο γαρύφαλλο σκόμη και την βανίλια και συνεχίζεις να χτυπάς μέχρι να ομογενοποιηθούν και να γίνουν κρέμα
-Προσθέτεις σιγά σιγά το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ μέχρι να γίνει αφράτη ζύμη
-Πλάθεις τους κουραμπιέδες σε στρογγυλό ή σχήμα μισοφέγγαρου
-Στρώνεις λαδόκολλα σε ένα ταψί ή λαμαρίνα φούρνου και τοποθετείς τους κουραμπιέδες
-Προθερμαίνεις το φούρνο στους 200 βαθμούς και ψήνεις τους κουραμπιέδες για 25 περίπου λεπτά
-Τους αφαιρείς με προσοχή και τους τοποθετείς σε μια μεγάλη πιατέλα
-Περιμένεις να κρυώσουν και τους ραντίζεις με ανθόνερο αρχικά και στη συνέχεια πασπαλίζεις με άχνη ζάχαρη.