Έτοιμα σε 25 λεπτά!
Η Αργυρώ φτιάχνει τα πιο λαχταριστά καλτσούνια με μέλι με μόνο 20 λεπτά προετοιμασία και 25 λεπτά ψήσιμο. Δείτε τη συνταγή:
Υλικά
- 1 πακέτο χωριάτικο φύλλο
- διάλυμα αυγού
- λίγο σουσάμι
- μέλι για το σερβίρισμα
- ελαιόλαδο για τηγάνισμα (προαιρετικά)
Για τη γέμιση
- 500 γραμ. φρέσκο Κρητικό ανθότυρο
- 200 γραμ. μαλάκα (Κρητικό χλωρό τυρί)
- 1-2 αυγά
- λίγο φρέσκο ψιλοκομμένο δυόσμο
Εκτέλεση
- Βάζουμε όλα τα υλικά της γέμισης σε μπολ και τα ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Ανοίγουμε το φύλλο και το κόβουμε σε δίσκους 10 εκ.
- Βάζουμε πάνω σε κάθε κομμάτι φύλλου από μια κουταλίτσα γέμιση, βρέχουμε τις άκρες με νερό και κλείνουμε σε σχήμα φακέλου.
- Πατάμε καλά με πιρούνι τις ενώσεις.
- Αραδιάζουμε τα καλιτσούνια σε λαμαρίνες στρωμένες με λαδόκολλα, αλείφουμε με διάλυμα αυγού και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
- Ψήνουμε στους 170°C στον αέρα για περίπου 25′.
- Περιχύνουμε με θυμαρίσιο μέλι και σερβίρουμε.
Συμβουλή: Κατά το ψήσιμο, ανεβοκατεβάζουμε τα καλιτσούνια για ομοιόμορφο αποτέλεσμα.
Δημοφιλή
Ανήλικος αυτοκτόνησε με τη «βοήθεια» του ChatGPT
Τι λέει ο Γεωργιάδης για τη γυναίκα έχασε τη ζωή της στην Αίγινα εξαιτίας έλλειψης οδηγού ασθενοφόρου στο Κέντρο Υγείας
Οι άνθρωποι που έχουν γεννηθεί αυτές τις 4 συγκεκριμένες ημερομηνίες έχουν βαθιά ενσυναίσθηση
Viral ο μικρός Κρητικός που φλερτάρει νεαρή κοπέλα με μπικίνι - «Έλα να πάμε στο νησί»
Απάτη ΟΠΕΚΕΠΕ: Έβγαλαν πάνω από 15 εκατ. ευρώ με το ΑΦΜ των ΕΛΤΑ
Νέες ταυτότητες: Πότε λήγει η προθεσμία για την υποχρεωτική αντικατάστασή τους
Σοκ στο Παρίσι: 17χρονος βίασε τουρίστρια σε θάμνο μπροστά στον Πύργο του Άιφελ
Βαρύ πένθος στo Λασίθι: Έφυγε από τη ζωή ο Άγγελος Κοκκίνης
Πλήθος πιστών τιμάει τη χάρη του Αγίου Φανουρίου στο Ηράκλειο - Δείτε φωτογραφίες