Ηράκλειο: 25oC

Συνταγή για κρητικά καλτσούνια με μέλι

16.10.2024, 13:11

Έτοιμα σε 25 λεπτά!

Η Αργυρώ φτιάχνει τα πιο λαχταριστά καλτσούνια με μέλι με μόνο 20 λεπτά προετοιμασία και 25 λεπτά ψήσιμο. Δείτε τη συνταγή:

Υλικά

  • 1 πακέτο χωριάτικο φύλλο
  • διάλυμα αυγού
  • λίγο σουσάμι
  • μέλι για το σερβίρισμα
  • ελαιόλαδο για τηγάνισμα (προαιρετικά)

Για τη γέμιση

  • 500 γραμ. φρέσκο Κρητικό ανθότυρο
  • 200 γραμ. μαλάκα (Κρητικό χλωρό τυρί)
  • 1-2 αυγά
  • λίγο φρέσκο ψιλοκομμένο δυόσμο

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε όλα τα υλικά της γέμισης σε μπολ και τα ανακατεύουμε πολύ καλά.
  2. Ανοίγουμε το φύλλο και το κόβουμε σε δίσκους 10 εκ.
  3. Βάζουμε πάνω σε κάθε κομμάτι φύλλου από μια κουταλίτσα γέμιση, βρέχουμε τις άκρες με νερό και κλείνουμε σε σχήμα φακέλου.
  4. Πατάμε καλά με πιρούνι τις ενώσεις.
  5. Αραδιάζουμε τα καλιτσούνια σε λαμαρίνες στρωμένες με λαδόκολλα, αλείφουμε με διάλυμα αυγού και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
  6. Ψήνουμε στους 170°C στον αέρα για περίπου 25′.
  7. Περιχύνουμε με θυμαρίσιο μέλι και σερβίρουμε.

Συμβουλή: Κατά το ψήσιμο, ανεβοκατεβάζουμε τα καλιτσούνια για ομοιόμορφο αποτέλεσμα.

Advertisment

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα