Πάμε να δούμε μια εύκολη παρασκευή
Μια συνταγή που ενδείκνυται για όσους προσέχουν τη διατροφή τους. Η γαλοπούλα είναι πολύ χαμηλή σε θερμίδες, αποτελεί όμως εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης υψηλής βιολογικής αξίας, γεγονός που αυξάνει το αίσθημα πληρότητας και κορεσμού για περισσότερη ώρα. Η βρόμη, πλούσια σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β (Β1, Β2 και Β3), καθώς και σε βιταμίνη Ε, και με υψηλή περιεκτικότητα σε καροτενοειδή, πολυφαινόλες και β-γλυκάνες, συμβάλλει στη βελτίωση του λιπιδαιμικού προφίλ και στην καλύτερη ρύθμιση της μεταγευματικής γλυκόζης του αίματος.
Υλικά
Μερίδες: 4
- 600 γρ. κιμάς από γαλοπούλα, περασμένος μία φορά από τη μηχανή και πολύ κρύος, από το ψυγείο
- 1 ξερό κρεμμύδι, χοντροτριμμμένο
- 1 καρότο, ψιλοτριμμένο και στραγγισμένο
- 60 γρ. βρώμη, χτυπημένη στον πολυκόφτη μέχρι να γίνει σαν σκόνη
- 2 ασπράδια αυγών, χτυπημένα σε ελαφριά μαρέγκα
- 4 κουτ. σούπας μαϊντανός, ψιλοκομμένος
- 1 κουτ. γλυκού καπνιστή πάπρικα
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- αλατοπίπερο, κατά βούληση
Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε τα μπιφτέκια γαλοπούλας στρώνουμε ένα μέτριο ταψί (που να χωράει στην κατάψυξη) με λαδόκολλα.
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε καλά, βρέχοντας τα χέρια μας συχνά με κρύο νερό.
- Πλάθουμε 8 μέτρια μπιφτέκια και τα τακτοποιούμε στο ταψί.
- Βάζουμε στην κατάψυξη για περίπου 30 λεπτά, για να σφίξουν.
- Προθερμαίνουμε καλά τον φούρνο στους 220°C.
- Ψήνουμε στο μεσαίο ράφι για 10 λεπτά από κάθε πλευρά.
Πηγή: gastronomos.gr
Διαβάστε επίσης:
Χανιά: Έδεσαν δύο κρουαζιερόπλοια με 3.300 επιβάτες στο λιμάνι της Σούδας
ΑΑΔΕ: E-mail σε πρατήρια καυσίμων για υποβολή αναλυτικών στοιχείων