Ηράκλειο: 25oC
Επόμενο Δελτίο ειδήσεων σε
ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ
Επόμενο Δελτίο ειδήσεων σε

Συνταγή για μπιφτέκια γαλοπούλας

07.05.2024, 6:50

Πίνακας Περιεχομένων

Πάμε να δούμε μια εύκολη παρασκευή

Μια συνταγή που ενδείκνυται για όσους προσέχουν τη διατροφή τους. Η γαλοπούλα είναι πολύ χαμηλή σε θερμίδες, αποτελεί όμως εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης υψηλής βιολογικής αξίας, γεγονός που αυξάνει το αίσθημα πληρότητας και κορεσμού για περισσότερη ώρα. Η βρόμη, πλούσια σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β (Β1, Β2 και Β3), καθώς και σε βιταμίνη Ε, και με υψηλή περιεκτικότητα σε καροτενοειδή, πολυφαινόλες και β-γλυκάνες, συμβάλλει στη βελτίωση του λιπιδαιμικού προφίλ και στην καλύτερη ρύθμιση της μεταγευματικής γλυκόζης του αίματος.

Υλικά

Μερίδες: 4

  • 600 γρ. κιμάς από γαλοπούλα, περασμένος μία φορά από τη μηχανή και πολύ κρύος, από το ψυγείο
  • 1 ξερό κρεμμύδι, χοντροτριμμμένο
  • 1 καρότο, ψιλοτριμμένο και στραγγισμένο
  • 60 γρ. βρώμη, χτυπημένη στον πολυκόφτη μέχρι να γίνει σαν σκόνη
  • 2 ασπράδια αυγών, χτυπημένα σε ελαφριά μαρέγκα
  • 4 κουτ. σούπας μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 1 κουτ. γλυκού καπνιστή πάπρικα
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλατοπίπερο, κατά βούληση

Διαδικασία

  • Για να ετοιμάσουμε τα μπιφτέκια γαλοπούλας στρώνουμε ένα μέτριο ταψί (που να χωράει στην κατάψυξη) με λαδόκολλα.
  • Σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε καλά, βρέχοντας τα χέρια μας συχνά με κρύο νερό.
  • Πλάθουμε 8 μέτρια μπιφτέκια και τα τακτοποιούμε στο ταψί.
  • Βάζουμε στην κατάψυξη για περίπου 30 λεπτά, για να σφίξουν.
  • Προθερμαίνουμε καλά τον φούρνο στους 220°C.
  • Ψήνουμε στο μεσαίο ράφι για 10 λεπτά από κάθε πλευρά.

Πηγή: gastronomos.gr

Διαβάστε επίσης:

Χανιά: Έδεσαν δύο κρουαζιερόπλοια με 3.300 επιβάτες στο λιμάνι της Σούδας

ΑΑΔΕ: E-mail σε πρατήρια καυσίμων για υποβολή αναλυτικών στοιχείων