Ηράκλειο: 12oC
CretaOne Radio 102,3 Δείτε Ζωντανά
Ακούστε Ζωντανά CretaOne Radio 102,3
Δείτε Ζωντανά CretaOne Radio 102,3

Συνταγή για Πασχαλινά κουλουράκια

01.04.2024, 3:40

Τα Πασχαλινά τσουρεκάτα κουλουράκια της Γκόλφως Νικολού

Το Πάσχα πλησιάζει και όπως θέλει η παράδοση, οι νοικοκυρές φτιάχνουν τα κουλουράκια τους. Φέτος λοιπόν σας προτείνουμε τα τσουρεκάτα κουλουράκια της Γκόλφως, που είναι αφράτα, πανεύκολα και μοσχοβολιστά. Σίγουρα τα καλύτερα Πασχαλινά κουλουράκια φέτος.

Υλικά

Γιαούρτι Στραγγιστό 250 γραμμάρια
Ζαχαρη 160 γραμμάρια
Καλαμποκέλαιο 150 ml
2 Αυγα σε θερμοκρασία δωματίου
Μπέικιν Πάουντερ 1 φακελάκι
Βανίλια 2 καψουλάκια
Φυσικό Χυμό Πορτοκάλι 3/4 φλιτζανάκι ελληνικού
Ξύσμα Πορτοκαλιού 1 μικρό κουταλάκι
Μαχλέπι 1/3 κουταλάκι
Κακουλέ 1/3 κουταλάκι
Μαστιχα 1/4 κουταλάκι σε σκόνη
Αλεύρι Για Όλες Τις Χρήσεις Όσο πάρει για μία εύπλαστη ζύμη

Για την επάλειψη

1 αυγό
Γάλα Φρέσκο 1-2 κουταλιές

Εκτέλεση

Στο μίξερ ρίχνουμε την ζάχαρη και τα αυγά και χτυπάμε τα υλικά μας μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το καλαμποκέλαιο και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας και να λιώσει η ζάχαρη.

Προσθέτουμε το στραγγιστό γιαούρτι σε θερμοκρασία δωματίου και ανακατεύουμε και πάλι λίγο μέχρι να διαλυθεί το γιαούρτι. Προσθέτουμε τις βανίλιες και ανακατεύουμε και πάλι μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και τον χυμό πορτοκαλιού.

Επίσης βάζουμε το μαχλέπι, το κακουλέ και την μαστίχα. Προσθέτουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και το μπέικιν πάουντερ και χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να απορροφηθεί το αλεύρι και στην συνέχεια ξεκινάμε να δουλεύουμε την ζύμη με τα χέρια μας. Την αφήνουμε για 10 λεπτά να ξεκουραστεί είτε μέσα στο ψυγείο είτε εκτός.

Θέλουμε μία ζύμη εύπλαστη που δεν θα κολλάει σε λαδωμένα χέρια. Σε έναν πάγκο δίνουμε σχήμα στα κουλουράκια μας με λαδωμένα χέρια. Βάζουμε τα κουλουράκια μας σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Ανακατεύουμε το αυγό με το γάλα και αλείφουμε με το μείγμα τα κουλουράκια μας.

Ψήνουμε τα κουλουράκια μας στους 180 βαθμούς Κελσίου, εστία πάνω κάτω για περίπου 1 τέταρτο, ανάλογα και τον φούρνο που έχουμε. Δεν θέλουμε να ψηθούν πολύ, θέλουμε απλά να πάρουν λίγο χρώμα πάνω και κάτω.

Tips

Αν την μαστίχα την έχουμε σε κόκκους την αλέθουμε με λίγη ζάχαρη και την προσθέτουμε στο μείγμα κοσκινίζοντας για να μην πέσουν πολλοί κόκκοι μέσα.

Μπορούμε να βάλουμε και 200 γραμμάρια ζάχαρη για πιο γλυκιά γεύση. Στην συνταγή της Γκόλφως χρησιμοποιήθηκαν 650 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις. Η ζύμη δεν πρέπει να γίνει πολύ σφιχτή. Βγήκαν δύο ταψιά κουλουράκια.

Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση στο παρακάτω βίντεο:

Πηγή: daddy-cool.gr

Διαβάστε επίσης:

Καλάθι του Πάσχα: Πότε ξεκινά και ποια προϊόντα θα περιλαμβάνει

Δώρο Πάσχα: Πότε πληρώνεται στους εργαζομένους

Συνταγή για παστουρμαδόπιτα από την Κρήτη

πριν από 1 ώρα
Style

Τα χόμπι που μπορούν να κάνουν έναν πατέρα ξεχωριστό

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 5 ώρες
Οικονομία

Χριστούγεννα 2025: Το ακριβότερο εορταστικό τραπέζι τα τελευταία πέντε χρόνια

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 5 ώρες
Ελλάδα

Πάτρα: Αυτοκίνητο παρέσυρε γυναίκα και την παράτησε στον δρόμο

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 5 ώρες
Κρήτη

Λασίθι: Έντονη ανησυχία για τον «φλοιοτρίβη» που καταστρέφει τις ελιές

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 5 ώρες
Style

Έλενα Παπαρίζου: Eπέστρεψε στο Voice – «Ήταν δύσκολη περίοδος» (βίντεο)

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 6 ώρες
Style

Αυτά τα 4 ζώδια θα πάρουν επιτέλους όσα ζήτησαν από το σύμπαν το 2026

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 6 ώρες
Ελλάδα

Καισαριάνη: Φωτιά σε διαμέρισμα – Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 6 ώρες
Ηράκλειο

Ηράκλειο: Τροχαίο στον δρόμο Σκαλάνι – Πεζά – Ένα άτομο τραυματίστηκε

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 6 ώρες
Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: 13χρονος που αγνοούνταν, βρέθηκε σε σπίτι όπου διέμεναν δύο Τούρκοι υπήκοοι – Κατηγορούνται για αρπαγή

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 6 ώρες
Ελλάδα

Έκλεβαν, παραποιούσαν και πουλούσαν αυτοκίνητα σε ανυποψίαστους πολίτες – Δείτε φωτογραφίες

Διαβάστε περισσότερα

CretaOne TV

Δείτε όλα τα βίντεο του CretaOne TV εδώ

Παρακολουθήστε τώρα →