Ηράκλειο: 33oC

Συνταγή για πασχαλινά κουλουράκια σε 15 λεπτά με βελούδινη ζύμη!

06.04.2025, 17:05

Αναζητάτε μια παραδοσιακή συνταγή για κουλουράκια που να συνδυάζει άρωμα, γεύση και ευκολία;

Τα κουλουράκια με πορτοκάλι και μαστίχα είναι η ιδανική επιλογή για όσους αγαπούν τις αυθεντικές γεύσεις της ελληνικής κουζίνας.

Αφράτα, αρωματικά και με φυσικά υλικά, αποτελούν το τέλειο συνοδευτικό για καφέ ή τσάι.

Υλικά για κουλουράκια με πορτοκάλι

  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

  • 80 γρ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)

  • 200 γρ. ζάχαρη άχνη

  • 2 μέτρια αυγά

  • 80 γρ. χυμός πορτοκαλιού

  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι

  • 1/4 κ.γ. μαστίχα σε σκόνη

  • 1/4 κ.γ. μαχλέπι

  • 1/6 κ.γ. κάρδαμο (κακουλέ)

  • 1/4 κ.γ. μαγειρική σόδα

  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

  • 2 βανιλίνες

Για το άλειμμα

  • 1 μέτριο αυγό

Μπορείτε να βρείτε την κουζινομηχανή που χρησιμοποιήθηκε στη συνταγή εδώ:

Εκτέλεση

  1. Στον κάδο της κουζινομηχανής προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη, το βούτυρο, τα αυγά, τη μαστίχα, το μαχλέπι, το κάρδαμο, το μπέικιν πάουντερ, τις βανιλίνες και το ξύσμα πορτοκαλιού.

  2. Διαλύουμε τη μαγειρική σόδα μέσα στον χυμό πορτοκαλιού, αφήνουμε να αφρίσει και το προσθέτουμε στο μείγμα.

  3. Χτυπάμε τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν.

  4. Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι μέχρι να σχηματιστεί μια εύπλαστη ζύμη.

  5. Ζυγίζουμε περίπου 30 γραμμάρια για κάθε κουλουράκι και πλάθουμε στο επιθυμητό σχήμα.

  6. Αλείφουμε με χτυπημένο αυγό την επιφάνειά τους.

  7. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο (αντιστάσεις), στους 180°C για 20-25 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

  8. Αφήνουμε να κρυώσουν πριν τα σερβίρουμε.

Advertisment