Εύκολα και αφράτα
Το άρωμα των τσουρεκιών φέρνει αναμνήσεις. Κλείνεις τα μάτια και ταξιδεύεις στο παρελθόν. Η συγκεκριμένη συνταγή του Δημήτρη Μιχαηλίδη θα σας ταξιδέψει όχι μόνο με το άρωμα, αλλά και με τη γεύση.
Υλικά:
Για το μείγμα μαγιάς
- 100 γρ. νερό
- 70 γρ. νωπή μαγιά
- 1 κ.σ. ζάχαρη
- 100 γρ. αλεύρι για τσουρέκι
Για τη ζύμη
- 300 γρ. ζάχαρη
- 3 αυγά
- 240 γρ. γάλα
- 100 γρ. φυσικό χυμό πορτοκάλι
- 1 κιλό αλεύρι για τσουρέκια
- 1 φακελάκι μαχλέπι
- 1 βανιλίνη
- ξύσμα από 1/2 πορτοκάλι
- 150 γρ. ηλιέλαιο
- σουσάμι
Εκτέλεση:
- Σε ένα μπολ βάζουμε το νερό, τη νωπή μαγιά, 1 κ.σ. ζάχαρη, ανακατεύουμε να λιώσει η μαγιά και προσθέτουμε 100 γρ. αλεύρι συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε 30′-45′ λεπτά να φουσκώσει.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε την ζάχαρη, τα αυγά, το γάλα και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το φυσικό χυμό πορτοκάλι, ανακατεύοντας.
- Βάζουμε το αλεύρι, το μαχλέπι, τη βανιλίνη, το ξύσμα από πορτοκάλι, ανακατεύουμε λίγο τα υλικά, προσθέτουμε το μείγμα μαγιάς, ζυμώνουμε με το χέρι (πάντα με γάντι), ρίχνουμε το ηλιέλαιο και ζυμώνουμε καλά μέχρι το μείγμα μας να γίνει ζύμη.
- Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε για 2-3 ώρες σε ζεστό μέρος να φουσκώσει.
- Δουλεύουμε λίγο με τα χέρια μας τη ζύμη, την κόβουμε σε 6 ίσα κομμάτια, πλάθουμε 6 ισόπαχα κορδόνια και ανά τρία τα πλέκουμε σε πλεξούδες.
- Βάζουμε τα τσουρέκια σε ταψί, τα σκεπάζουμε με πετσέτα κουζίνας και τα αφήνουμε 30′-45′ λεπτά να φουσκώσουν.
- Αλείφουμε με αυγό, πασπαλίζουμε με σουσάμι, σκεπάζουμε με λαδόκολλα, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα, στους 170 βαθμούς, για περίπου 45′ λεπτά και σερβίρουμε.
Σημειώσεις από τον Σεφ
- Μπορούμε να ετοιμάσουμε τη ζύμη το βράδυ και να τα ψήσουμε το πρωί.
- Χρησιμοποιούμε μέτριο ταψί με τοιχώματα για να μην απλώσουν τα τσουρέκια στο ψήσιμο.
- Αν θέλουμε γαρνίρουμε με γλάσο λευκής σοκολάτας ή λευκής κουβερτούρας.
Πηγή: hello.gr
Διαβάστε επίσης:
Το πιο γρήγορο τσουρέκι από τον Άκη Πετρετζίκη
Δημοφιλή
Απόφαση σταθμός για τους άνω των 60 - Ποιοι δεν βγαίνουν στη σύνταξη
Νησιά σε καθεστώς… take away - Οι τουρίστες γυρνούν την πλάτη στην εστίαση
Τι λέει ο Γεωργιάδης για τη γυναίκα έχασε τη ζωή της στην Αίγινα εξαιτίας έλλειψης οδηγού ασθενοφόρου στο Κέντρο Υγείας
Νέες ταυτότητες: Πότε λήγει η προθεσμία για την υποχρεωτική αντικατάστασή τους
Ηράκλειο: Συγκίνηση για τον θάνατο του Θεόδωρου Χαλκιαδάκη
ΕΦΚΑ: Σήμερα η πληρωμή των αναδρομικών – Ποιους αφορά
Με αίμα βάφτηκε ξανά η άσφαλτος: Νεκρός 30χρονος οδηγός μηχανής σε τροχαίο
ΟΠΕΚΕΠΕ: Λιγότεροι κατά 100 χιλιάδες οι αγρότες που υπέβαλαν αιτήσεις επιδότησης
Συντάξεις Σεπτεμβρίου: Τι ώρα θα μπουν σήμερα Τρίτη (26/8) τα λεφτά στους λογαριασμούς των συνταξιούχων