Από τον Δημήτρη Μακρυνιώτη
Λαχταριστή συνταγή για σκορδόψωμο με τυρί από τον σεφ Δημήτρη Μακρυνιώτη.
Υλικά
140 γρ. βούτυρο αγελάδος Lurpak
1 συσκευασία Pasta gratinar Arla
2 σκελίδες σκόρδο
1 καρβελάκι ψωμί
Εκτέλεση
Σε ένα τηγάνι, λιώνουμε σε χαμηλή φωτιά το βούτυρο.
Αφού λιώσει, προσθέτουμε το σκόρδο που έχουμε κόψει σε πολύ μικρά κομμάτια και ανεβάζουμε την φωτιά για να κάψει το βούτυρο.
Από την στιγμή που κάψει, ανακατεύουμε για ένα λεπτό και αμέσως μετά αποσύρουμε από την φωτιά.
Παίρνουμε το καρβελακι μας και κάνουμε βαθιές τομές κάθετα και οριζόντια με ένα μαχαίρι, προσέχοντας ώστε να μην κοπεί εντελώς κάποιο κομμάτι.
Με ένα πινέλο ραντίζουμε όλο το καρβέλι μας με το λιωμένο βούτυρο μέσα στις τομές αλλά και επάνω στο καρβέλι.
Τέλος, ανοίγοντας τις τομές γεμίζουμε με το τυρί μας όλο το καρβελάκι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170-180 βαθμούς, στον αέρα, για περίπου 15 λεπτά.
Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό-δυόσμο ή ότι άλλο μας αρέσει.
https://exchange.glomex.com/video/v-cyt1ba91t00p?integrationId=40599v1hloydodrz

Δημοφιλή
Πυροβολισμοί στα Άνω Λιόσια: «Βροχή» οι σφαίρες έξω από κατάστημα χαλιών
Ηράκλειο: Αυτός είναι ο 65χρονος που έχασε την ζωή του σε τροχαίο στο Γάζι
Σοκ στη Λάρισα: Νεκρή ξαφνικά 28χρονη από ανακοπή καρδιάς
Ηράκλειο: Νέες αποκαλύψεις στον ΟΠΕΚΕΠΕ - Δεν έχει τέλος το παράνομο «φαγοπότι»
Μαρτυρία «κλειδί» για τον 33χρονο γιατρό: «Τον είδα, εκείνος τρόμαξε και έτρεξε στα χωράφια» - Δείτε βίντεο
Ντόμινο εξελίξεων στο σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ – Σε εξέλιξη η έρευνα στο Ηράκλειο Κρήτης
Τραγωδία στην άσφαλτο: Νεκρός οδηγός Ι.Χ. στην Αγία Μαρίνα
Σοκ στο Κολωνάκι: Δολοφονία και όχι ατύχημα ο θάνατος της 87χρονης Ελένης Παπαδοπούλου
Αδιανόητο τροχαίο: ΙΧ τούμπαρε και προσγειώθηκε σε αυλή σπιτιού