Μοιάζουν με τηναγνητές… αλλά δεν είναι!
Οι φτερούγες κοτόπουλου είναι το απόλυτο fingerfood. Και επειδή είναι στον φούρνο και όχι τηγανητές μπορείτε να τις απολαύσετε χωρίς καθόλου ενοχές.
Υλικά
- 600 γρ. φτερούγες κοτόπουλου
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι
- 2 αυγά
- Ξύσμα από ένα λεμόνι και χυμό από μισό λεμόνι
- Τριμμένη φρυγανιά
- Μαϊντανός
Εκτέλεση
- Ετοιμάζουμε φτερούγες κοτόπουλου αλατίζοντας τις από όλες τις πλευρές.
- Σπάμε τα αυγά σε ένα μπολ, προσθέτουμε μια πρέζα αλάτι, το ξύσμα ενός λεμονιού, τον χυμό από μισό λεμόνι και χτυπάμε με ένα πιρούνι.
- Βάζουμε τη φρυγανιά σε ένα μπολ και την ανακατεύουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
- Στη συνέχεια περνάμε τις φτερούγες κοτόπουλου πρώτα από το αυγό και μετά από την τριμμένη φρυγανιά.
- Ύστερα τις βάζουμε σε ένα ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε στον φούρνο στους 180°C για περίπου 45 λεπτά.
- Μόλις ψηθούν οι φτερούγες κοτόπουλου, τις σερβίρουμε όσο είναι ακόμα ζεστές, συνοδευόμενες από μερικές φέτες λεμονιού.
Διαβάστε επίσης:
Μπριζολάκια χοιρινά ή μοσχαρίσια με καλοκαιρινή ρυζοσαλάτα
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα