Ηράκλειο: 30oC
Επόμενο Δελτίο ειδήσεων σε
ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ
Επόμενο Δελτίο ειδήσεων σε

Συνταγή για τραγανές φτερούγες κοτόπουλου στον φούρνο

29.06.2024, 16:48

Μοιάζουν με τηναγνητές… αλλά δεν είναι!

Οι φτερούγες κοτόπουλου είναι το απόλυτο fingerfood. Και επειδή είναι στον φούρνο και όχι τηγανητές μπορείτε να τις απολαύσετε χωρίς καθόλου ενοχές.

Υλικά

  • 600 γρ. φτερούγες κοτόπουλου
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • 2 αυγά
  • Ξύσμα από ένα λεμόνι και χυμό από μισό λεμόνι
  • Τριμμένη φρυγανιά
  • Μαϊντανός

Εκτέλεση

  • Ετοιμάζουμε φτερούγες κοτόπουλου αλατίζοντας τις από όλες τις πλευρές.
  • Σπάμε τα αυγά σε ένα μπολ, προσθέτουμε μια πρέζα αλάτι, το ξύσμα ενός λεμονιού, τον χυμό από μισό λεμόνι και χτυπάμε με ένα πιρούνι.
  • Βάζουμε τη φρυγανιά σε ένα μπολ και την ανακατεύουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
  • Στη συνέχεια περνάμε τις φτερούγες κοτόπουλου πρώτα από το αυγό και μετά από την τριμμένη φρυγανιά.
  • Ύστερα τις βάζουμε σε ένα ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε στον φούρνο στους 180°C για περίπου 45 λεπτά.
  • Μόλις ψηθούν οι φτερούγες κοτόπουλου, τις σερβίρουμε όσο είναι ακόμα ζεστές, συνοδευόμενες από μερικές φέτες λεμονιού.

Διαβάστε επίσης:

Μπριζολάκια χοιρινά ή μοσχαρίσια με καλοκαιρινή ρυζοσαλάτα


Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα