Ηράκλειο: 19oC

Συνταγή: Kρέπες γεμιστές με μοσχαρίσιο κιμά (μπιλιντζίκ)

26.11.2025, 18:31

Δείτε αναλυτικά την συνταγή βήμα-βήμα

Κρέπες γεμιστές με μυρωδάτο μοσχαρίσιο κιμά, τηγανητές και σερβιρισμένες με γιαούρτι.

Αυτή είναι η συνταγή για το μπιλιντζίκ που μας έδωσε η καλομαγείρισσα Αρμένισσα Μανουσάκ Τσουκαλά.

Υλικά

Τεμάχια: 25-30

Για τις κρέπες

  • 1 λίτρο φρέσκο γάλα
  • 60 ml ηλιέλαιο για τον χυλό + επιπλέον για το τηγάνι
  • 3 αυγά
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι περίπου
  • 250 γρ. αλεύρι

Για τη γέμιση

  • 700 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος, από ελιά ή σπάλα
  • 2 ξερά κρεμμύδια, πολύ ψιλοκομμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο λίγος μαϊντανός ή άνηθος, ψιλοκομμένος
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • γιαούρτι για το σερβίρισμα, προαιρετικά

Διαδικασία

Για το μπιλιντζίκ – κρέπες γεμιστές με μοσχαρίσιο κιμά, ξεκινάμε με την γέμιση. Βάζουμε μια μέτρια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, χωρίς λιπαρή ουσία, και μόλις κάψει ρίχνουμε και σοτάρουμε τον κιμά, σπάζοντάς τον με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά που θα βγάλει, να αλλάξει χρώμα και να γίνει σπυρωτός.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, το ελαιόλαδο, αλατοπίπερο και τον μαϊντανό ή τον άνηθο. Τα ανακατεύουμε να ενωθούν και τα αφήνουμε στην άκρη.

Κρέπες

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά για τις κρέπες, ώστε να έχουμε έναν λείο χυλό.

Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι διαμέτρου περίπου 10-12 εκ. σε μέτρια φωτιά.

Μόλις κάψει, ρίχνουμε λίγο από τον χυλό γυρνώντας γρήγορα το τηγάνι ώστε ο χυλός να απλώσει και να καλύψει όλη την επιφάνεια σχηματίζοντας μια λεπτή κρέπα.

Αφήνουμε να ψηθεί και να στερεοποιηθεί από τη μια πλευρά, χωρίς όμως να μαυρίσει, και τη γυρνάμε προσεκτικά για να ψηθεί και από την άλλη. Αν παίρνει έντονο χρώμα και ψήνεται πολύ γρήγορα, χαμηλώνουμε τη φωτιά.

Με τον ίδιο τρόπο ψήνουμε και τις υπόλοιπες κρέπες, τοποθετώντας τες τη μια πάνω στην άλλη σε μια στοίβα μέχρι να ψηθούν όλες.

Όταν είναι έτοιμες, τις γεμίζουμε μοιράζοντας λίγο από τον κιμά στο κέντρο της καθεμιάς και ύστερα ρολάροντάς τες και κλείνοντας τα πλαϊνά με τέτοιο τρόπο ώστε να σφραγίσουμε μέσα τη γέμιση και να μη χυθεί στο τηγάνι.

Τις τηγανίζουμε ξανά, τυλιγμένες σε ρολό αυτή τη φορά, σε δυνατή φωτιά με πολύ λίγο λάδι, ίσα να πάρουν χρώμα ολόγυρα.

Τις σερβίρουμε, αν θέλουμε, με γιαούρτι που έχουμε αραιώσει με λίγο νερό.

Πηγή gastronomos.gr

πριν από 1 λεπτό
Style

Συνταγή: Kρέπες γεμιστές με μοσχαρίσιο κιμά (μπιλιντζίκ)

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 3 λεπτά
Ελλάδα

Νέο Ηράκλειο: Aνήλικοι πιάστηκαν στα χέρια έξω από σχολείο – Σοκάρει το βίντεο

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 12 λεπτά
Κρήτη

Χανιά: Στο πρώην στρατόπεδο Μαρκοπούλου μετακομίζει η λαϊκή αγορά

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 12 λεπτά
Ελλάδα

Νέο πακέτο ενισχύσεων ύψους 56 εκατ. ευρώ στους κτηνοτρόφους

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 19 λεπτά
Style

Αστρολογία: Tα ζώδια που φροντίζουν πάντα τους φίλους τους

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 25 λεπτά
Ελλάδα

Σαλαμίνα: Στο φως της δημοσιότητας το ηχητικό ντοκουμέντο από τη στιγμή της δολοφονίας

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 31 λεπτά
Ηράκλειο

Ηράκλειο: Δύο μέρες αναβλύζουν λύματα στην παραλιακή και κανείς δεν ενδιαφέρεται

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 34 λεπτά
Κόσμος

Στρατιωτικό πραξικόπημα βρίσκεται σε εξέλιξη στη Γουινέα-Μπισάου μια μέρα πριν ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των εκλογών

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 38 λεπτά
Ηράκλειο

Ηράκλειο: Φωτιά στο Αρχοντικό – Συναγερμός στην πυροσβεστική

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 43 λεπτά
Ελλάδα

«Εμπνέομαι – Αθλούμαι – ΕυΖώ»: Νέο πρόγραμμα για 4.550 σχολεία

Διαβάστε περισσότερα

CretaOne TV

Δείτε όλα τα βίντεο του CretaOne TV εδώ

Παρακολουθήστε τώρα →