Με τα πρώτα μπρόκολα της εποχής και άφθονο μαϊντανό ετοιμάζουμε μια γρήγορη και νόστιμη μακαρονάδα.
Υλικά – Μερίδες: 4
- 500 γρ. πένες
- 1 μπρόκολο, κομμένο σε πολύ μικρά μπουκέτα
- 100 γρ. κεφαλοτύρι, τριμμένο
- 1/2 μάτσο μαϊντανός, ψιλοκομμένος
- 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
- 40 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε πένες με μπρόκολο και κεφαλοτύρι, αρχικά βράζομε, σε μια κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, τις πένες για 2 λεπτά λιγότερο από τον χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία τους.
- Σε μια άλλη, φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά.
- Στη συνέχεια, σοτάρουμε το σκόρδο με το μπρόκολο για περίπου 1 λεπτό, ανακατεύοντας και θρυμματίζοντας ταυτόχρονα τα μπουκετάκια μπρόκολου με ένα πιρούνι.
- Προσθέτουμε τις πένες και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό ακόμα, ανακατεύοντας. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Προσθέτουμε το κεφαλοτύρι, τον μαϊντανό και αλατοπιπερώνουμε.
- Συνοδεύουμε, τις πένες με μπρόκολο και κεφαλοτύρι, με σαλάτα με ντοματίνια και ελιές.
Πηγή: gastronomos.gr
Δημοφιλή
Έγκυος η Κατερίνα Καινούργιου
Τραγωδία στον ΒΟΑΚ: Νεκρός ο οδηγός του φορτηγού που ντελαπάρισε στην Αγία Πελαγία
Θλίψη για τον θάνατο του αγαπητού Γιάννη Λιόντα
Kρήτη: Aύριο το τελευταίο αντίο στον 17χρονο Γιώργο που έχασε τη ζωή του στην άσφαλτο
Αμυλοείδωση: Συμπτώματα, αίτια και θεραπεία της σπάνιας ασθένειας - Στην Κρήτη οι περισσότεροι ασθενείς
Σοκ σε μεγάλη ιδιωτική κλινική: Ασθενής έλαβε λάθος μετάγγιση αίματος
Πάνος Καμμένος: «Αν συνεχίσουν τον πόλεμο, θα κατέβω πάλι στην πολιτική»
ΟΠΕΚΕΠΕ: Δεσμεύτηκε η περιουσία 350 αγροτών
Κρήτη: Αύριο το τελευταίο αντίο στον Νικόλαο Παπαδάκη