Ηράκλειο: 32oC

Συνταγή: Μαρμελάδα πορτοκάλι

18.04.2024, 3:02

Λαχταριστή, χάρη στα φρέσκα πορτοκάλια

Τα πορτοκάλια βρίσκονται στην καλύτερή τους εποχή και εκτός από φρέσκο χυμό, μπορείς να φτιάξεις μια νόστιμη μαρμελάδα.

Συστατικά

  • 6 μέτρια πορτοκάλια
  • 1 λεμόνι
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 1 φλ. νερό
  • 1 ξυλάκι κανέλα
  • χυμός από 1 λεμόνι.

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Πλένεις τα πορτοκάλια και το λεμόνι και τα βάζεις σε μια κατσαρόλα γεμάτη νερό.
  • Τα αφήνεις να βράσουν για 10-15 λεπτά.
  • Τα βγάζεις και γεμίζεις πάλι την κατσαρόλα με νερό
  • Όταν βράσει ρίχνεις και πάλι τα φρούτα μέσα
  • Επαναλαμβάνεις μία ακόμη φορά.
  • Κόβεις τα πορτοκάλια στη μέση και τα καθαρίζεις από τα κουκούτσια
  • Τα βάζεις στο μπλέντερ και τα πολτοποιείς
  • Βάζεις στην κατσαρόλα το νερό κα προσθέτεις τη ζάχαρη και το ξυλάκι κανέλα
  • Αφήνεις τη μαρμελάδα να βράσει για μισή περίπου ώρα σε μέτρια μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συχνά με μια ξύλινη κουτάλα ώστε να μην κολλήσει
  • Λίγο πριν σβήσεις το μάτι προσθέτεις το χυμό λεμονιού
  • Μόλις πήξει η μαρμελάδα πορτοκάλι, αποσύρουμε από τη φωτιά
  • Αφήνεις τη μαρμελάδα πορτοκάλι να κρυώσει και γεμίζεις τα βάζα.

Πηγή: tlife.gr

Διαβάστε επίσης:

Crostini με μαρμελάδα και cranberries από τον Άκη Πετρετζίκη

Γλυκό γιαούρτι με τριμμένο μπισκότο

Συνταγή για μους φράουλα