Δείτε την συνταγή
Φτιάχνουμε σπιτική, παλαιωμένη μουστάρδα –το τέλειο συνοδευτικό για τα ψητά κρέατα.
Υλικά
Μερίδες: για 2 φλιτζ. τσαγιού
- 1/2 φλιτζ. τσαγιού κίτρινοι σπόροι μουστάρδας
- 1/2 φλιτζ. τσαγιού καφετί σπόροι μουστάρδας
- 2 φλιτζ. τσαγιού μηλόξιδο
- 2 κουτ. σούπας σιρόπι σφενταμιού ή μέλι
- 2 κουτ. σούπας αλάτι
Διαδικασία
- Για την παλαιωμένη μουστάρδα, ξεκινάμε βάζοντας τα δύο είδη σπόρων μουστάρδας σε ένα γυάλινο βάζο των 500 ml, προσθέτουμε 1 1⁄2 φλιτζ. τσαγιού από το ξίδι και ανακατεύουμε για να βραχούν καλά οι σπόροι και να αρχίσουν να βυθίζονται.
- Ρίχνουμε το σιρόπι σφενταμιού (ή το μέλι) και το αλάτι και ανακατεύουμε καλά για να διαλυθεί το αλάτι.
- Κλείνουμε το βάζο με το καπάκι του και αφήνουμε το μείγμα να κατακαθίσει για 2-3 ημέρες στον πάγκο της κουζίνας.
- Έλέγχουμε τακτικά και συμπληρώνουμε με το υπόλοιπο ξίδι σταδιακά, αν χρειάζεται, ώστε οι σπόροι να είναι πάντα βυθισμένοι στο υγρό. Αυτή είναι η διαδικασία παλαίωσης.
- Αδειάζουμε το μείγμα στον πολυκόφτη και το χτυπάμε μέχρι να γίνει μια πάστα όχι λεία, ώστε να νιώθουμε τα σπασμένα σποράκια της μουστάρδας.
- Τη μοιράζουμε σε μικρά και αποστειρωμένα, αλλά χλιαρά γυάλινα βαζάκια και τα διατηρούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2-3 εβδομάδες πριν τη χρησιμοποιήσουμε.
Πηγή: gastronomos.gr
Δημοφιλή
Ηράκλειο: Σοκ για γαμπρό στις Μαλάδες - Η νύφη ήταν... ο πεθερός του! Δείτε βίντεο
Θλίψη στην Μεσαρά για τον χαμό του αγαπητού δασκάλου
Αν γεννήθηκες μία από αυτές τις 6 μέρες τότε σε περιμένουν πολλά λεφτά
Ιερέας εκτός εαυτού μπούκαρε σε καφετέρια όταν είδε την 14χρονη κόρη του με νεαρό
Τραγωδία στην άσφαλτο: Νεκρός 45χρονος μοτοσικλετιστής - Η μηχανή του «καρφώθηκε» με μεγάλη ταχύτητα σε φανάρι
Θλίψη στη Μεσαρά για τον θάνατο του Λεωνίδα Σταθωράκη
Τραγωδία στη Σαντορίνη: Πνίγηκε παιδάκι 4 ετών σε πισίνα
Εργάστηκε μόλις 90 λεπτά, απολύθηκε και το δικαστήριο του επιδίκασε αποζημίωση 120.000€!
Κρήτη: Έρχονται αλλαγές με συγχωνεύσεις στα νοσοκομεία του Λασιθίου – Τι προβλέπει η εγκύκλιος του Υπουργείου Υγείας