Δείτε την συνταγή
Φτιάχνουμε σπιτική, παλαιωμένη μουστάρδα –το τέλειο συνοδευτικό για τα ψητά κρέατα.
Υλικά
Μερίδες: για 2 φλιτζ. τσαγιού
- 1/2 φλιτζ. τσαγιού κίτρινοι σπόροι μουστάρδας
- 1/2 φλιτζ. τσαγιού καφετί σπόροι μουστάρδας
- 2 φλιτζ. τσαγιού μηλόξιδο
- 2 κουτ. σούπας σιρόπι σφενταμιού ή μέλι
- 2 κουτ. σούπας αλάτι
Διαδικασία
- Για την παλαιωμένη μουστάρδα, ξεκινάμε βάζοντας τα δύο είδη σπόρων μουστάρδας σε ένα γυάλινο βάζο των 500 ml, προσθέτουμε 1 1⁄2 φλιτζ. τσαγιού από το ξίδι και ανακατεύουμε για να βραχούν καλά οι σπόροι και να αρχίσουν να βυθίζονται.
- Ρίχνουμε το σιρόπι σφενταμιού (ή το μέλι) και το αλάτι και ανακατεύουμε καλά για να διαλυθεί το αλάτι.
- Κλείνουμε το βάζο με το καπάκι του και αφήνουμε το μείγμα να κατακαθίσει για 2-3 ημέρες στον πάγκο της κουζίνας.
- Έλέγχουμε τακτικά και συμπληρώνουμε με το υπόλοιπο ξίδι σταδιακά, αν χρειάζεται, ώστε οι σπόροι να είναι πάντα βυθισμένοι στο υγρό. Αυτή είναι η διαδικασία παλαίωσης.
- Αδειάζουμε το μείγμα στον πολυκόφτη και το χτυπάμε μέχρι να γίνει μια πάστα όχι λεία, ώστε να νιώθουμε τα σπασμένα σποράκια της μουστάρδας.
- Τη μοιράζουμε σε μικρά και αποστειρωμένα, αλλά χλιαρά γυάλινα βαζάκια και τα διατηρούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2-3 εβδομάδες πριν τη χρησιμοποιήσουμε.
Πηγή: gastronomos.gr
Δημοφιλή
Απόφαση σταθμός για τους άνω των 60 - Ποιοι δεν βγαίνουν στη σύνταξη
Νησιά σε καθεστώς… take away - Οι τουρίστες γυρνούν την πλάτη στην εστίαση
Τι λέει ο Γεωργιάδης για τη γυναίκα έχασε τη ζωή της στην Αίγινα εξαιτίας έλλειψης οδηγού ασθενοφόρου στο Κέντρο Υγείας
Νέες ταυτότητες: Πότε λήγει η προθεσμία για την υποχρεωτική αντικατάστασή τους
ΕΦΚΑ: Σήμερα η πληρωμή των αναδρομικών – Ποιους αφορά
ΟΠΕΚΕΠΕ: Λιγότεροι κατά 100 χιλιάδες οι αγρότες που υπέβαλαν αιτήσεις επιδότησης
Συντάξεις Σεπτεμβρίου: Τι ώρα θα μπουν σήμερα Τρίτη (26/8) τα λεφτά στους λογαριασμούς των συνταξιούχων
Με αίμα βάφτηκε ξανά η άσφαλτος: Νεκρός 30χρονος οδηγός μηχανής σε τροχαίο
Viral ο μικρός Κρητικός που φλερτάρει νεαρή κοπέλα με μπικίνι - «Έλα να πάμε στο νησί»