Ηράκλειο: 24oC

Συνταγή: Τάρτα με αγκινάρες

01.04.2024, 5:00

Πεντανόστιμες αγκινάρες με λάχανο εποχής 

Οι αγκινάρες είναι λαχανικό εποχής και μπορείτε να φτιάξετε αυτή τη συνταγή, για να ευχαριστήσετε τα αγαπημένα σας πρόσωπα.

Συστατικά

Για τη ζύμη θα χρειαστείς

  • 220 γρ. αλεύρι
  • 110 γρ. βούτυρο κομμένο σε κύβους
  • αλάτι
  • 80 ml. κρύο νερό

Για τη γέμιση

  • 400 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 200 γρ. τυρί σε μορφή κρέμας
  • 4 αυγά
  • 2 κεφάλια αγκινάρας
  • 100 γρ. σπαράγγια
  • 2 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ρίχνεις στο μίξερ το αλεύρι, το βούτυρο και το αλάτι και τα χτυπάς για 1-2 λεπτά
  • Προσθέτεις σταδιακά το νερό συνεχίζοντας το χτύπημα για 1 λεπτό.
  • Αφαιρείς τη ζύμη και την πλάθεις με τα χέρια σου.
  • Την τυλίγεις με διάφανη μεμβράνη και την βάζεις στο ψυγείο για μισή ώρα.
  • Βράζεις τις αγκινάρες για 10 περίπου λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
  • Σε ένα μικρό τηγάνι ρίχνεις ελαιόλαδο και σοτάρεις τα κρεμμύδια για 1-2 λεπτά.
  • Κόβεις τα σπαράγγια σε μεσαία κομμάτια και τα σοτάρεις για 2 λεπτά.
  • Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • Απλώνεις λίγο αλεύρι στον πάγκο της κουζίνας και τοποθετείς επάνω τη ζύμη.
  • Την μαλακώνεις με τα χέρια και στη συνέχεια την ανοίγεις με τον πλάστη σε κυκλικό σχήμα.
  • Με την βοήθεια του πλάστη απλώνεις απαλά τη ζύμη πάνω από την ταρτιέρα.
  • Την τοποθετείς κανονικά στο ταψί ώστε να εφαρμόσει κόβοντας τις άκρες που περισσεύουν
  • Με ένα πιρούνι την τρυπάς
  • Ψήνεις την ζύμη για 15 περίπου λεπτά.
  • Ρίχνετε το τυρί και την κρέμα γάλακτος σε ένα μπολ και τα ανακατεύεις πολύ καλά με το σύρμα μέχρι να αποκτήσουν κρεμώδη μορφή
  • Προσθέτεις αλάτι και πιπέρι, τα υπόλοιπα αυγά, τον άνηθο και τον δυόσμο και συνεχίζεις το χτύπημα.
  • Απλώνεις στον πάτο τα μισά σπαράγγια, την κρέμα και τις 4 μισές αγκινάρες
  • Τα ψήνεις για 25 λεπτά
  • Ανοίγεις το φούρνο και προσθέτεις τα υπόλοιπα σπαράγγια
  • Την βάζεις και πάλι να ψηθεί για 15 περίπου λεπτά
  • Αφαιρείς την τάρτα από το φούρνο και την αφήνεις στην άκρη τουλάχιστον 40 λεπτά μέχρι να δέσει.

Πηγή: tlife.gr

Διαβάστε επίσης: 

«Μεγάλη καιρική ανωμαλία» από την 1η Απριλίου – Τι θα συμβεί

Αφρικανική σκόνη: Αποφυγή μετακινήσεων και χρήση μάσκας προτείνουν οι ειδικοί


Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα