Ηράκλειο: 26oC

Συνταγή του Άκη για λουκουμάδες – Εύκολη και γρήγορη

02.04.2024, 0:59

Ας μαγειρέψουμε

Για το σιρόπι

  • 250 ml νερό
  • 200 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 φέτα λεμόνι
  • 1 κ.σ. μέλι

Για τους λουκουμάδες

  • 280 ml νερό, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 9 γρ. ξηρή μαγιά
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 50 γρ. κορν φλάουρ
  • ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα

Για το σερβίρισμα

  • σουσάμι
  • κανέλα
  • μέλι

Ας μαγειρέψουμε…

  • Ξεκινάμε με το σιρόπι μιας και πρέπει να είναι κρύο όταν ρίξουμε μέσα τους λουκουμάδες.
  • Βάζουμε τη ζάχαρη, το νερό το λεμόνι και το μέλι σε μία κατσαρόλα και φέρνουμε σε βρασμό.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά και μεταφέρουμε σε άλλο σκεύος για να κρυώσει πιο γρήγορα.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά για τους λουκουμάδες εκτός από το λάδι.
  • Ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να γίνει ένας χυλός.
  • Προσέχουμε το νερό να μην είναι καυτό αλλά σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Σκεπάζουμε το μπολ με μια μεμβράνη και το αφήνουμε να φουσκώσει σε θερμό και ξηρό περιβάλλον για 30-45 λεπτά.
  • Βάζουμε μια κατσαρόλα με ηλιέλαιο σε μέτρια φωτιά. Αν έχουμε θερμόμετρο ελέγχουμε τη θερμοκρασία που πρέπει να είναι 160° C.
  • Ετοιμάζουμε και ένα ποτήρι με νερό και μέσα βάζουμε ένα κουταλάκι του γλυκού.
  • Βάζουμε σε ένα μεγάλο πιάτο απορροφητικό χαρτί για να τραβάει το λάδι από το τηγάνισμα των λουκουμάδων.
  • Για να γίνουν έξτρα τραγανοί οι λουκουμάδες μας θα τους τηγανίσουμε δύο φορές.
  • Όταν το λάδι έχει φτάσει στην κατάλληλη θερμοκρασία βάζουμε το χέρι μας στο μπολ με τη ζύμη, παίρνουμε ζύμη με το χέρι μας και αρχίζουμε να την κλείνουμε μέσα στο χέρι μας. Αυτή ξεκινά να ξεχειλίζει ανάμεσα από τον δείκτη και τον αντίχειρα.
  • Έχουμε το κουταλάκι στο άλλο χέρι και με αυτό παίρνουμε κουταλιές από τη ζύμη τις οποίες αφήνουμε να πέσουν μέσα στην κατσαρόλα.
  • Μιας και το κουτάλι είναι υγρό εύκολα αποκολλάται η ζύμη από το κουτάλι και πέφτει στο τηγάνι. Έτσι κάθε φορά πρέπει να το βουτάμε στο νερό.
  • “Κόβουμε” λοιπόν μικρά λουκουμαδάκια τα αφήνουμε να πέσουν μέσα στο λάδι και όταν έχουμε κάνει αρκετά με μια τρυπητή κουτάλα τους γυρνάμε και τους αφήνουμε να ψηθούν και από την άλλη.
  • Τηγανίζουμε για λίγα λεπτά μέχρι να πάρουν ελαφρύ ρόδινο χρώμα και τους αφαιρούμε από το τηγάνι.
  • Συνεχίζουμε με την υπόλοιπη ζύμη μέχρι να τελειώσουν όλοι.
  • Τους αφήνουμε στο πιάτο μέχρι λίγα λεπτά.
  • Τότε ζεσταίνουμε ξανά το λάδι και τους τηγανίζουμε μία φορά ακόμα σε καυτό λάδι μέχρι να πάρουν καλό χρώμα και να γίνουν τραγανοί.
  • Αφαιρούμε από το τηγάνι και τους πετάμε στο κρύο σιρόπι. Εκεί τραβάνε όσο χρειάζονται.
  • Πασπαλίζουμε με κανέλα και σπόρους σουσαμιού.

Διαβάστε επίσης:

Συνταγή: Τάρτα με αγκινάρες

Συνταγή για μπιφτέκια τόνου

Ψήστε τέλεια τα μπέργκερ σας στο τηγάνι

Εύκολη συνταγή: Χοιρινά μπιφτέκια

πριν από 1 λεπτό
Κόσμος

Φρικτό έγκλημα: Σκότωσε τη νύφη του επειδή χώριζε τον γιο του

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 4 λεπτά
Ελλάδα

Θανατηφόρα έκρηξη σε αποθήκη στον Ασπρόπυργο – Έχασε τη ζωή του ένας άνδρας

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 9 λεπτά
Style

Σπυροπούλου: Αποκάλυψε πόσα κιλά πήρε στις εγκυμοσύνες της

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 10 λεπτά
Ελλάδα

Ατύχημα στον Πειραιά: Πώς προκλήθηκε η σύγκρουση – Υπέστη αδιαθεσία ο οδηγός

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 14 λεπτά
Αθλητικά

Βούκοτιτς: «Μεγάλη και ιστορική ομάδα ο ΟΦΗ», οι πρώτες του στιγμές στην ομάδα (βίντεο-φωτογραφίες)

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 25 λεπτά
Style

Για τα χρήματα… δεν σταματούν πουθενά αυτά τα ζώδια!

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 25 λεπτά
Οικονομία

ΟΠΕΚΑ: Οικονομική στήριξη σε ευάλωτα νοικοκυριά στην περιφέρεια – Έως 600 ευρώ ετησίως

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 30 λεπτά
Υγεία

Ανησυχία για τον ιό του Δυτικού Νείλου – 75 μολύνσεις και 5 θύματα

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 33 λεπτά
Ελλάδα

ATHENS COFFEE FESTIVAL 2025: Ραντεβού για καφέ & διασκέδαση – έλα και εσύ

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 33 λεπτά
Κρήτη

Νέο αίμα στους δρόμους της Κρήτης – Νεκρός 57χρονος άνδρας σε τροχαίο

Διαβάστε περισσότερα